O Γκουαϊδό έχει κάνει μυστικές συναντήσεις με τον στρατό της Βενεζουέλας

O Γκουαϊδό έχει κάνει μυστικές συναντήσεις με τον στρατό της Βενεζουέλας Facebook Twitter
0

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας έχει κάνει μυστικές συναντήσεις με στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αποκαλύπτει ο Χουάν Γκουαϊδό σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην εφημερίδα The New York Times.

«Για τη μετάβαση απαιτείται υποστήριξη από μονάδες-κλειδιά του στρατού. Έχουμε κάνει μυστικές συναντήσεις με στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας», γράφει ο  αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Γκουαϊδό στο άρθρο στους ΝΥΤ.

«Το να αποσύρει ο στρατός την υποστήριξή του στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο είναι κρίσιμο για να μπορέσει να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης», εξηγεί ο 35χρονος πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης που αυτοανακηρύχθηκε υπηρεσιακός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα και αναγνωρίστηκε αμέσως από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πολλών ακόμη κρατών.

Στο άρθρο ο Γκουαϊδό υποστηρίζει πως οι περισσότεροι από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς συμφώνησαν πως η τωρινή κατάσταση δεν μπορεί να υποστηριχθεί.

Αναφέρει επίσης ότι η αντιπολίτευση προσέφερε αμνηστία σε όσους είναι στις ένοπλες δυνάμεις και που δεν είναι ένοχοι εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM