Πάνω από 400 νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό

Πάνω από 400 νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό Facebook Twitter
EPA
0

Πάνω από 400 νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, από επιδημία αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα.

Η επιδημία πλήττει δύο επαρχίες, στο ανατολικό και βορειοανατολικό κομμάτι τμήμα της χώρας.

«Από την έναρξη της επιδημίας, το άθροισμα των κρουσμάτων ανέρχεται σε 658, εκ των οποίων 609 είναι επιβεβαιωμένα και 49 πιθανά. Συνολικά, καταγράφηκαν 402 θάνατοι» στις επαρχίες Βόρειο Κίβου και Ιτούρι, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ενημερωτικό δελτίο του.

Κατά την ίδια πηγή, έχουν καταγραφεί επίσης οι περιπτώσεις «237 προσώπων που χάθηκαν», ενώ «200 ύποπτα κρούσματα ερευνώνται».

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε την «θετική εξέλιξη» όσον αφορά την επιδημία στην πόλη Μπένι, όπου δεν καταγράφηκε τελευταία κανένα νέο κρούσμα

Η περιοχή αυτή αποτελεί θέατρο μαχών και σφαγών αμάχων που αποδόθηκαν στην οργάνωση μουσουλμάνων ανταρτών Συνασπισμός Δημοκρατικών Δυνάμεων της Ουγκάντα. 

«Από την έναρξη των εμβολιασμών, την 8η Αυγούστου 2018, έχουν εμβολιαστεί 60.460 πρόσωπα, εκ των οποίων 19.952» στην Μπένι, κατά τις υγειονομικές αρχές της αφρικανικής χώρας.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό αντιμετωπίζει τη δέκατη επιδημία της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε αυτή στη χώρα (όταν ακόμη ονομαζόταν Ζαΐρ) τον Αύγουστο του 1976, στην επαρχία του Ισημερινού (βορειοδυτικά).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM