Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά Facebook Twitter
EPA
0

Για έβδομη μέρα συνεχίζεται το κύμα καύσωνα στην Αυστραλία. Οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αυστραλία και μέχρι την αραιοκατοικημένη κεντρική έρημο και τις πολυάνθρωπες ανατολικές παραλιακές Πολιτείες.

Επτά άνθρωποι πνίγηκαν, καθώς τα πλήθη σπεύδουν στις παραλίες για να δροσιστούν, ενώ μια τροπική καταιγίδα στον βορρά απειλεί να μετατραπεί σε τυφώνα μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως η ζέστη θα συνεχιστεί έπειτα από μια σύντομη ανάπαυλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Πολιτεία της Βικτόρια από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και χθες, Σάββατο.

Ένας Νοτιοκορεάτης έχασε τη ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων στη διάρκεια κατάδυσης του σε λίμνη στην ανατολική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ έκανε σερφ στην παραλία Σάνσαϊν της ανατολικής Πολιτείας Κουίνσλαντ.

Στην προειδοποίηση για «ακραίο κύμα καύσωνα» περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, όμως άλλες παραλιακές πόλεις όπως το Χόμπαρτ, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη δροσίζονται από θαλασσινούς ανέμους.

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά Facebook Twitter
EPA

Στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου κύματος καύσωνα, θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε την Πέμπτη στο Μαρμπλ Μπαρ της πλούσιας σε μεταλλεύματα περιφέρειας Πιλμπάρα της δυτικής Αυστραλίας, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 49,3 βαθμούς Κελσίου, πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1999 που άρχισε να λειτουργεί εκεί μετεωρολογικός σταθμός.

Τον Δεκέμβριο αρχίζει το καλοκαίρι στο Νότιο Ημισφαίριο και στο βόρειο τμήμα της χώρας σημειώνονται τροπικές καταιγίδες.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό έχει σχηματισθεί στα ανοικτά της ακτής της βόρειας Πολιτείας Κουίνσλαντ και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως έχει μερικές πιθανότητες να εξελιχθεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες σε τυφώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM