Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά Facebook Twitter
EPA
0

Για έβδομη μέρα συνεχίζεται το κύμα καύσωνα στην Αυστραλία. Οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αυστραλία και μέχρι την αραιοκατοικημένη κεντρική έρημο και τις πολυάνθρωπες ανατολικές παραλιακές Πολιτείες.

Επτά άνθρωποι πνίγηκαν, καθώς τα πλήθη σπεύδουν στις παραλίες για να δροσιστούν, ενώ μια τροπική καταιγίδα στον βορρά απειλεί να μετατραπεί σε τυφώνα μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως η ζέστη θα συνεχιστεί έπειτα από μια σύντομη ανάπαυλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Πολιτεία της Βικτόρια από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και χθες, Σάββατο.

Ένας Νοτιοκορεάτης έχασε τη ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων στη διάρκεια κατάδυσης του σε λίμνη στην ανατολική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ έκανε σερφ στην παραλία Σάνσαϊν της ανατολικής Πολιτείας Κουίνσλαντ.

Στην προειδοποίηση για «ακραίο κύμα καύσωνα» περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, όμως άλλες παραλιακές πόλεις όπως το Χόμπαρτ, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη δροσίζονται από θαλασσινούς ανέμους.

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά Facebook Twitter
EPA

Στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου κύματος καύσωνα, θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε την Πέμπτη στο Μαρμπλ Μπαρ της πλούσιας σε μεταλλεύματα περιφέρειας Πιλμπάρα της δυτικής Αυστραλίας, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 49,3 βαθμούς Κελσίου, πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1999 που άρχισε να λειτουργεί εκεί μετεωρολογικός σταθμός.

Τον Δεκέμβριο αρχίζει το καλοκαίρι στο Νότιο Ημισφαίριο και στο βόρειο τμήμα της χώρας σημειώνονται τροπικές καταιγίδες.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό έχει σχηματισθεί στα ανοικτά της ακτής της βόρειας Πολιτείας Κουίνσλαντ και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως έχει μερικές πιθανότητες να εξελιχθεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες σε τυφώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM