Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά Facebook Twitter
EPA
0

Για έβδομη μέρα συνεχίζεται το κύμα καύσωνα στην Αυστραλία. Οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αυστραλία και μέχρι την αραιοκατοικημένη κεντρική έρημο και τις πολυάνθρωπες ανατολικές παραλιακές Πολιτείες.

Επτά άνθρωποι πνίγηκαν, καθώς τα πλήθη σπεύδουν στις παραλίες για να δροσιστούν, ενώ μια τροπική καταιγίδα στον βορρά απειλεί να μετατραπεί σε τυφώνα μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως η ζέστη θα συνεχιστεί έπειτα από μια σύντομη ανάπαυλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Πολιτεία της Βικτόρια από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και χθες, Σάββατο.

Ένας Νοτιοκορεάτης έχασε τη ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων στη διάρκεια κατάδυσης του σε λίμνη στην ανατολική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ έκανε σερφ στην παραλία Σάνσαϊν της ανατολικής Πολιτείας Κουίνσλαντ.

Στην προειδοποίηση για «ακραίο κύμα καύσωνα» περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, όμως άλλες παραλιακές πόλεις όπως το Χόμπαρτ, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη δροσίζονται από θαλασσινούς ανέμους.

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Αυστραλία- Φόβοι για τυφώνα στον Βορρά Facebook Twitter
EPA

Στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου κύματος καύσωνα, θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε την Πέμπτη στο Μαρμπλ Μπαρ της πλούσιας σε μεταλλεύματα περιφέρειας Πιλμπάρα της δυτικής Αυστραλίας, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 49,3 βαθμούς Κελσίου, πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1999 που άρχισε να λειτουργεί εκεί μετεωρολογικός σταθμός.

Τον Δεκέμβριο αρχίζει το καλοκαίρι στο Νότιο Ημισφαίριο και στο βόρειο τμήμα της χώρας σημειώνονται τροπικές καταιγίδες.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό έχει σχηματισθεί στα ανοικτά της ακτής της βόρειας Πολιτείας Κουίνσλαντ και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως έχει μερικές πιθανότητες να εξελιχθεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες σε τυφώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM