Θρίλερ με την άγρια δολοφονία τουριστριών στο Μαρακές

Θρίλερ με την άγρια δολοφονία τουριστριών στο Μαρακές Facebook Twitter
Maren Ueland και Louisa Vesterager Jesperse
0

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η άγρια δολοφονία δύο νεαρών γυναικών στο Μαρόκο καθώς σήμερα έγινε γνωστό πως διερευνάται ως τρομοκρατική επίθεση, όπως δήλωσε ο Δανός πρωθυπουργός Lars Lokke Rasmussen.

Η μαροκινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις υπόπτους τους οποίους καταζητούσε σχετικά με τη δολοφονία των γυναικών ενώ η υπόθεση έχει λάβει διεθνής προσοχή.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Οι αρχές είχαν δηλώσει πως ένας ύποπτος που συνελήφθη στο Μαρακές προχθές Τρίτη ήταν μέλος μιας οργάνωσης μαχητών, χωρίς να κατονομάζουν την οργάνωση. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας δήλωσαν νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

Άλλοι τρεις ύποπτοι που καταζητούνταν από την αστυνομία συνελήφθησαν επίσης στο Μαρακές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Τα στοιχεία που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι προκαταρκτικές έρευνες για ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να δείχνει τη δολοφονία της μίας από τις τουρίστριες δείχνουν πως γυρίστηκε σε διαφορετικό μέρος από εκείνο όπου βρέθηκαν τα πτώματα, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Reuters.

«Το βίντεο και τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές δείχνουν πως οι δολοφονίες μπορεί να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας.

«Είναι μια υπόθεση μιας ασυνήθιστα κτηνώδους δολοφονίας δύο εντελώς αθώων νεαρών γυναικών», ανέφερε.

Προτού φύγει, η Γιάσπερσεν, από τη Δανία, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook για το επικείμενο ταξίδι της. «Αγαπητοί φίλοι, πηγαίνω στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο. Θα είναι κάποιος από εσάς εκεί τότε ή είναι κάποιος από τους φίλους ορειβάτες που ξέρει κάτι για το Όρος Τουμπκάλ;»

«Είναι μια βάναυση και χωρίς νόημα επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων στην οποία αντιδρούμε με αποστροφή και καταδίκη», ανέφερε σε δήλωσή της η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να είναι μεγαλύτερο πλήγμα από του Αλί Χαμενεΐ;

Η εξόντωση του Αλί Λαριτζανί δεν αφαιρεί απλώς μια ισχυρή προσωπικότητα από το ιρανικό σύστημα εξουσίας, αλλά απειλεί να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ στρατού, πολιτικής και διπλωματίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM