Θρίλερ με την άγρια δολοφονία τουριστριών στο Μαρακές

Θρίλερ με την άγρια δολοφονία τουριστριών στο Μαρακές Facebook Twitter
Maren Ueland και Louisa Vesterager Jesperse
0

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η άγρια δολοφονία δύο νεαρών γυναικών στο Μαρόκο καθώς σήμερα έγινε γνωστό πως διερευνάται ως τρομοκρατική επίθεση, όπως δήλωσε ο Δανός πρωθυπουργός Lars Lokke Rasmussen.

Η μαροκινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις υπόπτους τους οποίους καταζητούσε σχετικά με τη δολοφονία των γυναικών ενώ η υπόθεση έχει λάβει διεθνής προσοχή.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Οι αρχές είχαν δηλώσει πως ένας ύποπτος που συνελήφθη στο Μαρακές προχθές Τρίτη ήταν μέλος μιας οργάνωσης μαχητών, χωρίς να κατονομάζουν την οργάνωση. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας δήλωσαν νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

Άλλοι τρεις ύποπτοι που καταζητούνταν από την αστυνομία συνελήφθησαν επίσης στο Μαρακές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Τα στοιχεία που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι προκαταρκτικές έρευνες για ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να δείχνει τη δολοφονία της μίας από τις τουρίστριες δείχνουν πως γυρίστηκε σε διαφορετικό μέρος από εκείνο όπου βρέθηκαν τα πτώματα, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Reuters.

«Το βίντεο και τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές δείχνουν πως οι δολοφονίες μπορεί να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας.

«Είναι μια υπόθεση μιας ασυνήθιστα κτηνώδους δολοφονίας δύο εντελώς αθώων νεαρών γυναικών», ανέφερε.

Προτού φύγει, η Γιάσπερσεν, από τη Δανία, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook για το επικείμενο ταξίδι της. «Αγαπητοί φίλοι, πηγαίνω στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο. Θα είναι κάποιος από εσάς εκεί τότε ή είναι κάποιος από τους φίλους ορειβάτες που ξέρει κάτι για το Όρος Τουμπκάλ;»

«Είναι μια βάναυση και χωρίς νόημα επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων στην οποία αντιδρούμε με αποστροφή και καταδίκη», ανέφερε σε δήλωσή της η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM