Ο Μακρόν υποχωρεί για έξι μήνες - Η πρώτη νίκη για τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Ο Μακρόν υποχωρεί για έξι μήνες - Η πρώτη νίκη για τα «Κίτρινα Γιλέκα» Facebook Twitter
0

Υποχωρεί ο Μακρόν καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναστέλλει για έξι μήνες την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και οι τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού δεν θα αυξηθούν στη διάρκεια του χειμώνα, 

Η κίνηση έρχεται στην προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

«Το να ορίζει κάποιος την πορεία και να τη διατηρεί είναι μια αναγκαιότητα για να κυβερνήσει τη Γαλλία, αλλά κανένας φόρος δεν αξίζει να θέσει σε κίνδυνο την ενότητα του Έθνους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε τηλεοπτικό διάγγελμα προσθέτοντας πως «θα πρέπει να ήμασταν κουφοί» για να «μην ακούσουμε την οργή» των Γάλλων.

Με «έγνοια τον κατευνασμό», η κυβέρνηση και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισαν ως εκ τούτου να αναστείλουν για έξι μήνες τα τρία δημοσιονομικά μέτρα που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019: την αύξηση του φόρου άνθρακα επί της τιμής της βενζίνης, του μαζούτ και του ντίζελ∙ τη σύγκλιση της φορολόγησης του ντίζελ με εκείνην της βενζίνης και την εξίσωση της φορολογίας του ντίζελ για τους επιχειρηματίες που δεν είναι οδηγοί φορτηγών.

«Θέλουμε σε αυτό το χρονικό διάστημα να προσδιορίσουμε και να εφαρμόσουμε δίκαια και αποτελεσματικά συνοδευτικά μέτρα. Αν δεν τα βρούμε, θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση επίσης, προσέθεσε, «άκουσε την ανησυχία για τις προβλέψεις του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων που τον περιπλέκουν και τον καθιστούν πιο ακριβό». Και σε αυτό το σημείο επίσης, το μέτρο αναστάληκε για περίοδο έξι μηνών, προκειμένου να «βρεθούν οι ορθές προσαρμογές».

Τέλος, ούτε οι τιμές του ηλεκτρικού, ούτε εκείνες του αερίου θα αυξηθούν, όπως προβλεπόταν, «στη διάρκεια της διαβούλευσης και άρα στη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Οι αποφάσεις αυτές, που θα είναι άμεσες, πρέπει να επαναφέρουν την ηρεμία και τη γαλήνη στη χώρα» και να «επιτρέψουν να ξεκινήσει ένας αληθινός διάλογος για το σύνολο των ανησυχιών οι οποίες εκφράστηκαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες», προσέθεσε ο Εντουάρ Φιλίπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM