Γαλλία: 65 τραυματίες στις σημερινές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Γαλλία: 65 τραυματίες στις σημερινές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» Facebook Twitter
EPA
0

Εξήντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις σημερινές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των τραυματιών είναι και 11 αξιωματικοί. 

Οι μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που φορούσαν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και επιχειρούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο Σανζ-Ελυζέ.

Για τα επεισόδια συνελήφθησαν 16 άτομα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως οργανώσεις της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σχεδιάζουν να διεισδύσουν στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων της τάξης, που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Αφού διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου, οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες και μάσκες, κατέφυγαν στις γύρω λεωφόρους.

Στη λεωφόρο Μακ-Μαόν, κάδοι σκουπιδιών ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν στη μέση του οδοστρώματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM