Μεγάλες καταστροφές στην Αλάσκα μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ

Μεγάλες καταστροφές στην Αλάσκα μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ Facebook Twitter
0

Μεγάλες ζημιές, κυρίως στις υποδομές της πολιτείας, ύστερα από τον πολύ ισχυρό των 7 Ρίχτερ στην Αλάσκα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Mπιλ Γουόκερ, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη την περιοχή του Άνκορατζ.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος στην περιοχή του Άνκορατζ από το 1964. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε, μέσω Twitter, από τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών και τόνισε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε θα λυπηθεί το κόστος για να τους βοηθήσει. 

Στο Άνκορατζ υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ οι αρχές ελέγχουν την ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης.

Επίσης ζημιές έχουν υποστεί αρκετοί δρόμοι, καθώς έχουν δημιουργηθεί μεγάλες και επικίνδυνες ρωγμές και λακούβες σε πολλά σημεία.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται φωτογραφίες με εκτεταμένες καταστροφές.

Ρωγμές στους τοίχους έχει υποστεί και ο ελληνορθόδοξος ναός της Μεταμορφώσεως στο Άνκορατζ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM