Η ρωσική αεροπορική εταιρεία AEROFLOT θέλει βιομετρικό έλεγχο όλων των επιβατών

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία AEROFLOT θέλει βιομετρικό έλεγχο όλων των επιβατών Facebook Twitter
0

Να εφαρμοσθεί στα ρωσικά αεροδρόμια ο βιομετρικός έλεγχος των επιβατών πρότεινε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας AEROFLOT. 

Ο Βιτάλι Σαβέλεφ διατύπωσε την πρόταση αυτή κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ που είχε ως θέμα τις ψηφιακές εφαρμογές στον τομέα των μεταφορών.

Όπως είπε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στον τερματικό D έχουν ήδη γίνει αρκετά στον τομέα αυτό (του βιομετρικού ελέγχου), αλλά πρόσθεσε ότι θα ήταν καλό αν γινόταν αυτό σε όλη την επικράτεια.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της AEROFLOT Κιρίλ Μπογκντάνοφ είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σχεδιάζει τον επόμενο χρόνο να αρχίσει τους βιομετρικούς ελέγχους των επιβατών κατά την επιβίβασή τους στις πτήσεις της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο.

Η τεχνολογία βιομετρικού ελέγχου θα λειτουργεί ως εξής: οι επιβάτες θα περνούν μέσω ενός διαδρόμου στην «ζώνη ασφαλείας» του αεροδρομίου, τοποθετώντας την κάρτα επιβίβασής τους σε ένα ειδικό μηχάνημα, ενώ μια κάμερα θα φωτογραφίζει και θα ταυτοποιεί τα πρόσωπά τους.

Την στιγμή που θα πηγαίνουν να επιβιβασθούν, θα σκανάρουν και πάλι την κάρτα επιβίβασης, ενώ μια άλλη κάμερα θα τους φωτογραφίζει εκ νέου και θα συγκρίνει τη νέα φωτογραφία με την πρώτη. Εάν η φωτογραφία συμπίπτει, τότε ο επιβάτης θα μπορεί να επιβιβαστεί.

Η τεχνολογική αυτή εφαρμογή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της AEROFLOT, θα έχει ως αποτέλεσμα να συντομευθεί ο χρόνος επιβίβασης κατά 30%. Όπως επισημαίνει ο Μπογκντάνοφ, αυτό είναι σημαντικό για την ακρίβεια των πτήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM