Στο προσκήνιο έρχεται η υπόθεση με τον άστεγο Έλληνα που πέθανε από υποθερμία στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου όταν αστυνομικός του ζήτησε να βγει έξω από το κτίριο, επειδή κάπνιζε. 


Ο 63χρονος Περικλής Μαλαγάρδης ήταν άστεγος στο Uxbridge και έβρισκε συχνά καταφύγιο στο Heathrow, μέχρις ότου κάποιοι υπάλληλοι της British Airways πήραν την πρωτοβουλία και μέσω εράνου συγκέντρωσαν 6.000 στερλίνες, έτσι ώστε ο άνθρωπος να καταφέρει να γυρίσει στην πατρίδα του.


Το μοιραίο βράδυ, είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να παραλάβει τον σκύλο του μετά από σύντομη νοσηλεία του. Η αστυνομικός που ήταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία, Bhupinder Kalsi - και η οποία μάλιστα παρακολουθούσε ταινία εν ώρα υπηρεσίας-  του ζήτησε να βγει έξω, παρά τις χαμηλές, υπό το μηδέν, θερμοκρασίες. Ο λόγος ήταν επειδή κάπνιζε, ενώ τον ενημέρωσε ότι θα παραλάβει τον σκύλο του το επόμενο πρωί.

 

Πέντε ώρες αργότερα, ο «Peri» όπως ήταν γνωστός ο άστεγος Έλληνα, βρέθηκε να κείτεται αναίσθητος. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στις 5 Μαρτίου το 2016.


Οι γιατροί κατέληξαν πως πέθανε εξαιτίας υποθερμίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε στις εισαγγελικές αρχές για να γίνει έρευνα για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια. 


Ο Περικλής Μαλαγάρδης είχε μεταναστεύσει στο Λονδίνο το 1989 αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Είχε εργαστεί ως οδηγός για 11 χρόνια. Όταν χώρισε από την σχέση του, άρχισαν τα πολύ δύσκολα για εκείνον καθώς ζούσε μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο αργότερα κατασχέθηκε, πράγμα που τον εξώθησε να κοιμάται στους δρόμους.

 

Ο 63χρονος ήταν τόσο αγαπητός στους υπαλλήλους του αεροδρομίου Χίθροου, όπου έβρισκε καταφύγιο, καθώς είχε πάντα θετική στάση απέναντι στη ζωή παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Μάλιστα οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έκαναν έναν μικρό έρανο προκειμένου να τον βοηθήσουν να γυρίσει στην Ελλάδα, μαζεύοντας 6.000 λίρες.


Η αεροσυνοδός της British Airways και φίλη του Peri, Jenny που ήταν πίσω από την δημιουργία της δράσης του εράνου ξέσπασε σε λυγμούς με την είδηση του θανάτου του και κίνησε διαδικασίες ώστε να δοθεί στις Αρχές το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος, όπου φαίνεται η κατάρρευση του 63χρονου.


Ο Περικλής είχε ζητήσει πολλές φορές από την φίλη του να προσέχει τον αγαπημένο του σκύλο Django που ήταν «ό,τι του είχε απομείνει στη ζωή». Μετά τον τραγικό θάνατό του η αεροσυνοδός τον υιοθέτησε. 


Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος εξετάστηκε από την Αρχή Εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι υπαίτιος του θανάτου από υποθερμία του Έλληνα άστεγου ήταν η αστυνομικός που τον έβγαλε έξω στο κρύο και η οποία απομακρύνθηκε από το πόστο της. Η εν λόγω αξιωματικός αναμένεται ν' απολογηθεί για την πράξη της ώστε ν' αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 63χρονου Έλληνα άστεγου.

 

Με πληροφορίες από τον independent / metro/ BBC

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr