Εφτά Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός νεκροί στην Γάζα

Εφτά Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός νεκροί στην Γάζα Facebook Twitter
EPA
0

Εφτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στην Γάζα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και κατά την εξέλιξη μυστικής επιδρομής, που η Χαμάς ισχυρίζεται πως είχε ως στόχο έναν από τους ηγέτες της. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως σκοτώθηκε ένας αξιωματικός του. 

H ισραηλινή εισβολή και η αεροπορία απέκρουσαν πυρά που εκτοξεύθηκαν από τους θύλακες της Χαμάς, ενώ σειρήνες ακούγονταν στις ισραηλινές κοινότητες κατά μήκος των συνόρων, μετέδωσε ο Guardian. 

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως η άμυνά του απέκρουσε δυο από τις εκτοξεύσεις. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή καταστροφές στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων. 

Τα περιστατικά βίας ανάγκασαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, να διακόψει σύντομη επίσκεψή του στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με ηγέτες από όλο τον κόσμο για την επέτειο εκατό χρόνων από την λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η Χαμάς υποστήριξε πως το περιστατικό ξεκίνησε όταν δράστες σε διερχόμενο αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας ένοπλων ανδρών της σκοτώνοντας έναν επικεφαλής της, σύμφωνα με τον Guardian. 

Η ομάδα καταδίωξε το ισραηλινό αυτοκίνητο που είχε αναπτύξει ταχύτητα και κατευθυνόταν πίσω στο Ισραήλ, ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της. 

Κατά την καταδίωξη, ισραηλινό αεροπλάνο έριξε πάνω από σαράντα πυραύλους στην περιοχή, αναφέρουν μάρτυρες και μετέδωσε ο Guardian. 

Γιατροί και αξιωματούχοι της Χαμάς είπαν πως τουλάχιστον εφτά άτομα σκοτώθηκαν, τέσσερις από τους οποίους ήταν στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένου και του διοικητή Nour Baraka. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν ανάμεσα στις άλλες απώλειες περιλαμβάνονται ένοπλοι. 

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως κατά την διάρκεια επιχειρησιακής δράσης του στη Λωρίδα της Γάζας προέκυψε ανταλλαγή πυρών. 

Ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε, συμπλήρωσε. 

Η επιστροφή του Ισραήλ στην πολιτική της ατομικής στόχευσης ηγετών της Χαμάς, τακτική που έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, μπορεί να προκαλέσει ένταση κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, αναφέρει ο Guardian. 

Τα βίαια περιστατικά έχουν πυκνώσει αφότου οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν εβδομαδιαίες διαδηλώσεις στις 20 Μαρτίου και ενώ η Αίγυπτος, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να μεσολαβήσουν για την κατάπαυση του πυρός. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ