Κουρτς: Η Ιταλία δεν πρέπει να γίνει μια δεύτερη Ελλάδα

Κουρτς: Η Ιταλία δεν πρέπει να γίνει μια δεύτερη Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
0

Προειδοποιήσεις προς την Ιταλία «να μη γίνει μία δεύτερη Ελλάδα», απευθύνει ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η Αυστρία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τελευταίο διάστημα η Ε.Ε. βρίσκεται σε διαμάχη με την κυβέρνηση της Ιταλίας για το θέμα του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς και ειδικά για το ύψος του ελλείμματος. 

«Δεν θέλουμε να υπάρξει πάλι μία παρόμοια περίπτωση όπως στην Ελλάδα. Πρέπει να διδαχθούμε από την τελευταία δημοσιονομική κρίση και από την κατάσταση στην Ελλάδα», τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας στην σημερινή μορφή του.

«Η τήρηση των κανόνων είναι ζωτικής σημασίας, προπάντων όταν πρόκειται για τη δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ισχύει και για την Ιταλία. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας», τονίζει ο καγκελάριος σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου «Sole 24 Ore», που αναμεταδίδει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Στη συνέντευξή του, ο Αυστριακός καγκελάριος καλεί την ιταλική κυβέρνηση να σεβαστεί τις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αλλαγή του σχεδίου προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι «πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε για τη μείωση του βάρους του χρέους στην ΕΕ, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί».

Απορρίπτοντας το σχέδιο προϋπολογισμού ως «απαράδεκτο», ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποιεί πως «με αυτό θα αυξανόταν το χρέος, ενώ συνεχίζουμε ακόμη να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της τελευταίας δημοσιονομικής κρίσης». Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μία δεύτερη Ελλάδα», συμπληρώνει.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM