Η ΕΕ ζητά ενδελεχή έρευνα για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι

Η ΕΕ ζητά ενδελεχή έρευνα για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησε σήμερα διεξοδική έρευνα για τον «εξαιρετικά ανησυχητικό» θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και οι εταίροι της, επιμένει στην ανάγκη για μια ενδελεχή, αξιόπιστη και διαφανή έρευνα, που να ρίχνει φως στις συνθήκες του θανάτου, και απαιτεί όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τόνισε από την πλευρά του πως το Βερολίνο δεν θα πρέπει να εγκρίνει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Tagesthemen της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Μάας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκριθούν οι πωλήσεις, καθώς παραμένει ασαφές τι συνέβη στον Κασόγκι, σε μια κατά τα φαινόμενα επανεξέταση της απόφασης που είχε ληφθεί τον περασμένο μήνα για να επιτραπεί η πώληση συστημάτων πυροβολικού στο Ριάντ.


«Όσο οι έρευνες διεξάγονται και όσο δεν ξέρουμε τι συνέβη εκεί, δεν υπάρχει λόγος να λάβουμε θετικές αποφάσεις για τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ