Οι Τούρκοι ερευνητές είναι πιθανό να ανακαλύψουν τι συνέβη στη σορό του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι «σύντομα», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

 

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο αξιωματούχος είπε πως οι ερευνητές αποκτούν δείγματα DNA του Κασόγκι από την Τουρκία.

 

«Θα ανακαλύψουμε τι συνέβη στη σορό σύντομα», σημείωσε. «Το DNA αποκτάται από το εσωτερικό της Τουρκίας. Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να ζητήσουμε από τη Σαουδική Αραβία [δείγματα DNA] προς το παρόν». 

 

Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει χθες στο Reuters πως οι δολοφόνοι του Κασόγκι μπορεί να πέταξαν τα μέλη του στο Δάσος του Βελιγραδίου κοντά στην Κωνσταντινούπολη και σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Γιάλοβα, 90 χλμ. νότια της Κωνσταντινούπολης.

 

Οι ερευνητές εξακολουθούν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους στις περιοχές της Γιάλοβας και του Δάσους του Βελιγραδίου, και εξετάζουν πλάνα από κάμερες κοντά στο Δάσος του Βελιγραδίου, δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

 

Οι ερευνητές εξακολουθούν επίσης να εξετάζουν καταγραφές κυκλοφορίας που δείχνουν όλα τα αυτοκίνητα που μπήκαν και βγήκαν από το σαουδαραβικό προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο, είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

 

Χθες το βράδυ, η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε ότι ο Κασόγκγι, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά την επίσκεψη στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτό το μήνα, είναι νεκρός.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters