Μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Βερολίνο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Βερολίνο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Facebook Twitter
Πλακάτ με την επγραφή «η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα» (ΕPA)
0

Σχεδόν 150.000 άτομα συμμετέχουν στην διαδήλωση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αλλά και κατά των περικοπών του κοινωνικού κράτους, η οποία πραγματοποιείται στο κέντρο του Βερολίνου.

Με κεντρικό σύνθημα την λέξη "αδιαίρετοι" (#unteilbar). Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένονταν περί τους 40.000 διαδηλωτές, αλλά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Βερολίνο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Facebook Twitter
EPA

Η διαδήλωση υποστηρίζεται από δεκάδες οργανώσεις και πολιτικά κόμματα. Νωρίτερα σήμερα την στήριξή του εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος χαρακτήρισε «υπέροχο μήνυμα» το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι προτίθενται να κατέβουν στον δρόμο. «Δεν θα επιτρέψουμε να μας διχάσουν οι δεξιοί λαϊκιστες», πρόσθεσε και τόνισε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει το ελεύθερο πνεύμα και την ανεκτικότητα.

Μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Βερολίνο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Facebook Twitter
EPA
Μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Βερολίνο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Facebook Twitter
EPA

«Δεν χρειαζόμαστε περιχαράκωση, αλλά περισσότερη διεθνή συνεργασία. Η ποικιλία στην καταγωγή, στο χρώμα του δέρματος, στην θρησκεία και στους τρόπους ζωής σημαίνουν για μας εμπλουτισμό και όχι απειλή (...) Η ξενοφοβία και ο αντισημιτισμός δεν πρέπει να έχουν θέση ούτε στη Γερμανία ούτε πουθενά αλλού στον κόσμο», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Αποχή από την διαδήλωση αποφάσισε, αντιθέτως, η οργάνωση Βερολίνου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), επισημαίνοντας ότι μεταξύ των διοργανωτών βρίσκεται και ένας δικηγόρος της «Κόκκινης βοήθειας», οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με το CDU, υποστηρίζει «ακροαριστερούς εγκληματίες». «Αν σήμερα δημοκράτες πολιτικοί ή και υπουργοί βαδίζουν μέσα στην πόλη δίπλα σε ακροαριστερές οργανώσεις, αυτό είναι ή αφέλεια ή πολιτική ανευθυνότητα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Βερολίνου, Στέβαν Έβερς».

Μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Βερολίνο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Facebook Twitter
EPA

Από την πλευρά της Αριστεράς (Die Linke), η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ διέψευσε πληροφορίες που την ήθελαν να έχει απορρίψει την πρόταση συμμετοχής στην διαδήλωση, διευκρινίζοντας ότι δεν συμφωνεί μεν με το περιεχόμενο του προσκλητηρίου των διοργανωτών, αλλά ελπίζει «ότι θα κατέβουν στον δρόμο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για να διαδηλώσουν κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού», αλλά και άνθρωποι «που υποστηρίζουν την ρύθμιση της μετανάστευσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Ανάμεσα στα νέα έγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται email από το 2001 που ξεκινά με τη φράση «Βρίσκομαι στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ»
THE LIFO TEAM