Φρικτό έγκλημα στο Πακιστάν - Έκαψαν transgender που αντιστάθηκε σε σεξουαλική επίθεση

Φρικτό έγκλημα στο Πακιστάν - Έκαψαν transgender που αντιστάθηκε σε σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
0

Τransgender στο Πακιστάν πέθανε το Σάββατο, όταν τέσσερις άνδρες της έβαλαν φωτιά επειδή αντιστάθηκε στην σεξουαλική τους επίθεση.

Το θύμα υπέστη σοβαρά εγκαύματα και πέθανε ενώ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Λαχόρη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι πήγαν με τη βία την transgender σε μια ερημική τοποθεσία κοντά σε ένα σταθμό στην περιοχή Sahiwal, περίπου 250 χλμ. από τη Λαχόρη, την Πέμπτη και την πυρπόλησαν ζωντανή  επειδή προηγουμένως είχε αντισταθεί στην προσπάθειά τους να της επιτεθούν σεξουαλικά.

Στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, η τρανς κοινότητα θεωρείται πως ζει σε καθεστώς φόβου ενώ η Διεύθυνση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Khyber-Pakhtunkhwa έχει λάβει σοβαρά υπόψη την αύξηση των περιστατικών βίας κατά των transgender και έχει καλέσει όλα τα ενδιαφερόμενα τμήματα να μοιραστούν τις έρευνές τους για τη δολοφονία τους σε καθημερινή βάση.

Το κοινοβούλιο του Πακιστάν, τον περασμένο Μάιο, ψήφισε νόμο που εγγυάται τα βασικά δικαιώματα για  trangender πολίτες και απαγορεύει τις διακρίσεις τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM