Πρώην πρόεδροι, δισεκατομμυριούχοι, σταρ του Χόλιγουντ, λένε το «τελευταίο αντίο» στον Τζον Μακέιν

Πρώην πρόεδροι, δισεκατομμυριούχοι, σταρ του Χόλιγουντ, λένε το «τελευταίο αντίο» στον Τζον Μακέιν Facebook Twitter
0

Το τελευταίο αντίο στον τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, λένε σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα αποχαιρετιστήριων τελετών. 

Οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Μπους Tζούνιορ εκφώνησαν τους επικήδειους για τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό και πρώην αιχμάλωτο πολέμου στο Βιετνάμ, που ήταν γνωστός για την ικανότητα του να ξεπερνά τα κομματικά όρια.


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, 95 ετών, καθώς και παλιοί φίλοι και συνάδελφοι του Μακέιν θα μιλήσουν επίσης στην τελετή αυτή που ξεκίνησε στις 17.00 στον καθεδρικό της Ουάσινγκτον.

Πρώην πρόεδροι, δισεκατομμυριούχοι, σταρ του Χόλιγουντ, λένε το «τελευταίο αντίο» στον Τζον Μακέιν Facebook Twitter
O Τζορτζ Μπους ενώ εκφωνεί τον επικήδειο λόγο (EPA)

Ο Μακέιν είχε δηλώσει ο ίδιος πριν από τον θάνατό του ότι δεν επιθυμούσε να παραστεί στην κηδεία του ο Τραμπ, αφού οι δύο άνδρες ουδέποτε έκρυψαν την αμοιβαία αντιπάθειά τους.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας ο πρόεδρος έφυγε από τον Λευκό Οίκο και πήγε σε ένα γήπεδο γκολφ κοντά στην Ουάσινγκτον.

Πρώην πρόεδροι, δισεκατομμυριούχοι, σταρ του Χόλιγουντ, λένε το «τελευταίο αντίο» στον Τζον Μακέιν Facebook Twitter
(EPA)

Την ίδια ώρα, η Μέγκαν Μακέιν, εμφανώς συγκινημένη αποχαιρετούσε τον πατέρα της, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων: «Η Αμερική του Τζον Μακέιν δεν έχει ανάγκη να την ξανακάνουν μεγάλη, γιατί ανέκαθεν ήταν μεγάλη» είπε, με εμφανή ειρωνεία για το προεκλογικό σλόγκαν του Ντόναλντ Τραμπ. 

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να θρηνήσουμε τον θάνατο του αμερικανικού μεγαλείου, του αληθινού, όχι της φτηνής ρητορικής από άνδρες που ούτε καν θα πλησιάσουν ποτέ τη θυσία που έκανε εκείνος τόσο πρόθυμα, ούτε την οπορτουνιστική οικειοποίηση εκείνων που διάγουν μια άνετη και προνομιούχα ζωή ενώ εκείνος υπέφερε και υπηρετούσε», πρόσθεσε η Μέγκαν Μακέιν, μιλώντας εμφανώς για τον πρόεδρο, χωρίς να αναφέρει καθόλου το όνομά του.

Απούσα είναι και η Σάρα Πέιλιν, η υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές του 2008, όταν ο Μακέιν ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα. Πρόσφατα, στα απομνημονεύματά του ο Μακέιν ανέφερε ότι μετάνοιωσε που επέλεξε την πρώην κυβερνήτρια της Αλάσκας για αντιπρόεδρό του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκπροσωπείται από τον στενότερο συνεργάτη του, τον στρατηγό Τζον Κέλι, τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Η κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ, παρίσταται επίσης στην κηδεία μαζί με τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ. Παρόντες στον καθεδρικό, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Τζον Κέρι και Μαντλίν Ολμπράιτ, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο Γουόρεν Μπίτι μαζί με τη σύζυγό του, ηθοποιό Ανέτ Μπένινγκ.

Πρώην πρόεδροι, δισεκατομμυριούχοι, σταρ του Χόλιγουντ, λένε το «τελευταίο αντίο» στον Τζον Μακέιν Facebook Twitter
O Γουόρεν Μπίτι και η σύζυγος του Άνετ Μπένινγκ (EPA)

Πριν ξεκινήσει η κηδεία η χήρα του Μακέιν, Σίντι, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Βιετνάμ, στο Νάσιοναλ Μολ. Συνοδευόταν από τον Τζιμ Μάτις και τον Τζον Κέλι, που και οι δύο είναι βετεράνοι του πολέμου.

Χθες, η σορός του Μακέιν εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Καπιτώλιο, όπου περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πήγαν για να αποχαιρετίσουν τον πολιτικό. Παρούσα στην τελετή αυτή, με στωικότητα και αξιοπρέπεια, ήταν και η μητέρα του πολιτικού, Ρομπέρτα Μακέιν, 106 ετών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM