Δικαστήριο επέβαλε σε ζευγάρι που είχε εξαπατήσει τους πάντες να επιστρέψει πίσω σε άστεγο τα χρήματα του εράνου

Δικαστήριο επέβαλε σε ζευγάρι που είχε εξαπατήσει τους πάντες να επιστρέψει πίσω σε άστεγο τα χρήματα του εράνου Facebook Twitter
0

Δικαστήριο επέβαλε στο ζευγάρι που είχε εξαπατήσει τους πάντες να επιστρέψει πίσω τα χρήματα στον άστεγο για τον οποίο είχαν κάνει έρανο. 

Τον περασμένο Νοέμβριο δημοσιεύτηκε η είδηση πως ένα ζευγάρι κάνει έρανο για έναν άστεγο ο οποίος τους είχε βοηθήσει. 

Είχαν ξεμείνει από καύσιμα στη μέση του πουθενά και ο Johnny Bobbitt τους έδωσε τα τελευταία 20 δολάρια που είχε για να αγοράσουν βενζίνη.  

Η βοήθεια του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και τελικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 400 χιλιάδων δολαρίων. 

Ο καιρός περνούσε, όμως, και ο άστεγος δεν έβλεπε τα χρήματα να έρχονται σ' αυτόν. 

Όπως τελικά αποδείχτηκε, o Mark D'Amico και η Katie McClure άρχισαν να μετατρέπουν τις δωρεές σε ταξίδια και ψώνια. 


Η απόφαση εκδόθηκε την Πέμπτη. Το δικαστήριο επέβαλε στο ζευγάρι να μεταφέρει τα χρήματα σε λογαριασμό που διαχειρίζονται οι δικηγόροι του άστεγου. 

Ο Mark D'Amico και η Katie McCluree υποστήριξαν πως δεν τα έδωσαν στον άστεγο, επειδή φοβήθηκαν μην τα καταναλώσει σε ναρκωτικά. 

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις αποκαλύψεις, η μόνη αγορά του ζευγαριού για τον άστεγο ήταν ένα τροχόσπιτο για να διαμένει, σ ένα οικόπεδο που διέθεταν στη Φλωρεντία. 

Τον Ιούνιο, όμως, τον έδιωξαν και από κει με τη δικαιολογία πως τους έκλεψε μια σκηνή. 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Mark D'Amico και η Katie McCluree θα πρέπει να επιστρέψουν όσα χρήματα έχουν απομείνει από τον έρανο. 

Όπως ωστόσο αποκάλυψαν, από τα 400 χιλιάδες δολάρια έχουν μείνει μόνο τα 150 χιλιάδες. 

Με πληροφορίες από Associated Press 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM