Απεργία την Πρωτομαγιά

Τεταμένο κλίμα, εκατέρωθεν προσβολές και κόντρες στο πρώτο ντιμπέιτ του Κουόμο με τη Σίνθια Νίξον

Τεταμένο κλίμα, εκατέρωθεν προσβολές και κόντρες στο πρώτο ντιμπέιτ του Κουόμο με τη Σίνθια Νίξον Facebook Twitter
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, στην πρώτη εδώ και 12 χρόνια τηλεοπτική μονομαχία του με εσωκομματικό αντίπαλό του, αντιμετώπισε την ηθοποιό και ακτιβίστρια Σίνθια Νίξον, η οποία διεκδικεί από τα αριστερά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τη θέση του κυβερνήτη στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Για την Νίξον, η οποία επιδιώκει για πρώτη φορά να κερδίσει αιρετό αξίωμα, το ντιμπέιτ ήταν η καλύτερη ευκαιρία της για να πείσει τους ψηφοφόρους πως έχει πιθανότητες να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κουόμο.

Και όλα δείχνουν πως πέτυχε να τον εκνευρίσει δημοσίως καθώς οι τόνοι ανέβηκαν και το κλίμα είχε δυναμιτιστεί από την αρχή.

Η ανταλλαγή προσβολών ήταν συχνή κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ. Η Νίξον δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Κουόμο ψεύτη και διεφθαρμένο.

«Η εμπειρία δεν λέει τίποτα, αν δεν ξέρεις να κυβερνάς και δεν είσαι καλός σε αυτό», του είπε κάποια στιγμή όταν την χαρακτήρισε άπειρη με την πολιτική και ανίκανη να διοικήσει την τέταρτη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Κουόμο δήλωσε ότι αν κερδίσει τρίτη θητεία, δεν θα κατέβει υποψήφιος για το Λευκό Οίκο το 2020 και είπε πως στόχος του είναι να πολεμήσει τον Τραμπ τον οποίο θεωρεί μεγάλη απειλή. «Του αντιστέκεσαι όσο εκείνος αντιστάθηκε στον Πούτιν», σχολίασε η Νίξον.

Σε ένα σημείο ο Κουόμο φώναξε: «Μπορείτε να σταματήσετε να με διακόπτετε;» και η Νίξον απάντησε «Μπορείτε να σταματήσετε να λέτε ψέματα;».

 

Σε τρεις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες η Νίξον υπολείπεται του Κουόμο περισσότερες από 30 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Κουόμο, του οποίου ο πατέρας Μάριο Κουόμο είχε επίσης υπηρετήσει ως κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, προέρχεται από μία από τις πιο ισχυρές οικογένειες Δημοκρατικών της Πολιτείας. Έχει μακρά θητεία σε κυβερνητικές θέσεις υπηρεσίας και έχει συγκεντρώσει σχεδόν 50 φορές περισσότερα χρήματα απ' ό,τι η Νίξον, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που κατατέθηκαν τον περασμένο μήνα.

Η Νίξον είναι κυρίως γνωστή για τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Sex and the City», στην οποία υποδυόταν τη δικηγόρο Μιράντα Χομπς. Έχει τιμηθεί με βραβείο Emmy για τον ρόλο της αυτόν, είναι γεννημένη στη Νέα Υόρκη και από καιρό πρωτοστατεί σε αγώνες για καλύτερα σχολεία και ίσα δικαιώματα για τους γκέι και τις λεσβίες.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ