Γαλλία: Ξαφνική αποχώρηση υπουργού από την κυβέρνηση Μακρόν

Γαλλία: Ξαφνική αποχώρηση υπουργού από την κυβέρνηση Μακρόν Facebook Twitter
1

Ελλείψει «ικανής προόδου» στα θέματα του Περιβάλλοντος, ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της γαλλικής κυβέρνησης Νικολά Ιλό ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του.

Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα για την κυβέρνηση Μακρόν, της οποίας υπήρξε σημαντικό «απόκτημα».

«Λαμβάνω την απόφαση να εγκαταλείψω την κυβέρνηση», δήλωσε ο Νικολά Ιλό κατά την διάρκεια απευθείας συνέντευξης στο δίκτυο France Inter, αφού αποκάλυψε ότι αισθανόταν «τελείως μόνος» στην διαχείριση» των περιβαλλοντικών θεμάτων εντός της κυβέρνησης.

«Θα λάβω την δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου, δεν θέλω πια να λέω ψέματα στον εαυτό μου, δεν θέλω να δίνω την ψευδαίσθηση ότι η παρουσία μου στην κυβέρνηση σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ύψος των προκλήσεων», δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής Ushuaia.

«Κάνουμε μικρά βήματα, και η Γαλλία έχει κάνει πολλά περισσότερα από τις άλλες χώρες, αλλά τα μικρά βήματα αρκούν; Η απάντηση είναι όχι», δήλωσε ο Νικολά Ιλό, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είχε ειδοποιήσει ούτε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ούτε τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ για την απόφαση αυτή.

«Το ξέρω ότι δεν είναι σύμφωνο με το πρωτόκολλο», παραδέχθηκε ο 62χρονος και δημοφιλής οικολόγος Ιλό εξηγώντας ότι φοβόταν ότι «για μία ακόμη φορά» ότι θα προσπαθήσουν να τον αποθαρρύνουν.

«Ο πρωθυπουργός , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με αντιμετώπισαν αυτούς τους 14 μήνες με στοργή, με εμπιστοσύνη και πίστη σε κάθε δοκιμασία», όμως παρά ταύτα , η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δώσει την προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά προβλήματα, είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, France24

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM