Πέθανε ο διάσημος χορογράφος και μίμος Λίντσεϊ Κεμπ

Πέθανε ο διάσημος χορογράφος και μίμος Λίντσεϊ Κεμπ Facebook Twitter
Φωτό: Allan Warren
0

Πέθανε ο Βρετανός χορογράφος, χορευτής και μίμος Λίντσεϊ Κεμπ σε ηλικία 80 ετών, στο Λιβόρνο της Τοσκάνης όπου ήταν εγκατεστημένος εδώ και χρόνια, μετέδωσαν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κεμπ γεννήθηκε τον Μάιο του 1938 στη Βρετανία και έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1960, όταν παρουσίασε το θέματα «Flowers» με τον πρώτο του χορευτικό θίασο.

«Έκανα την παραγωγή με 500 λίρες στερλίνες που κληρονόμησα από μια θεία μου» είχε αποκαλύψει ο ίδιος χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας La Repubblica.


Προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το '68 και κάνοντας περιοδείες.

Η συνεργασία με τον David Bowie στην έκδοση Ziggy Stardust, την οποία παρουσίασε κατά τη διάρκεια των συναυλιών στο Θέατρο Rainbow τον Αύγουστο του 1972, τον έκανε διάσημο στο κοινό.

Ως μίμος επηρέασε τις κινήσεις του ίδιου του Bowie και, αργότερα, και της Kate Bush.


«Όταν πεθαίνει ένας καλλιτέχνης σαν τον Λίντσεϊ Κεμπ, χάνεται ένα μνημείο συναισθημάτων, ένας θαρραλέος και επαναστάτης δημιουργός», έγραψε στο Twitter ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλεσάντρο Γκάσμαν.

Η συμβολική εικόνα του Λίντσεϊ Κεμπ με την οποία όλοι θα τον θυμούνται παραμένει πιθανότατα η «εκδοχή» της μάσκας του Πιερότου.

Tα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Ιταλία κάνοντας μαθήματα θεάτρου και χορού στο Teatro Goldoni του Λιβόρνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ