Δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν δίνουν σε μαθήτριες και φοιτήτριες τα σχολεία στη Σκωτία

Δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν δίνουν σε μαθήτριες και φοιτήτριες τα σχολεία στη Σκωτία Facebook Twitter
0

Δωρεάν προϊόντα υγιεινής, όπως σερβιέτες και ταμπόν, θα διανείμουν με την έναρξη του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια οι αρχές στη Σκωτία.

Η πρωτοβουλία είναι μία προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η λεγόμενη «άγνοια αγοράς παρόμοιων προϊόντων λόγω έλλειψης χρημάτων» σε μία χώρα όπου σχεδόν ένα στα δύο κορίτσια καταφεύγει στην χρήση εναλλακτικών λύσεων, όπως χαρτί τουαλέτας, κάλτσες ακόμα και εφημερίδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Σε μια χώρα τόσο πλούσια όσο η Σκωτία, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο καθένας θα πρέπει να αγωνίζεται για την αγορά βασικών προϊόντων υγιεινής» υποστηρίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Ποσοστό της τάξης του 45% των κοριτσιών στη Σκωτία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει χαρτί τουαλέτας ή άλλες εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου του επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει προϊόντα υγιεινής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο από τη φιλανθρωπική οργάνωση Plan International.

Σε όλη τη Βρετανία, το πρόβλημα επηρεάζει το ένα στα 10 κορίτσια και έχει αυξηθεί σύμφωνα με τον αριθμό των φτωχών και τη χρήση των τραπεζών τροφίμων. Μια βρετανική εταιρεία κατασκευής προϊόντων υγιεινής καταχώρισε αυτό το μήνα διαφημίσεις στις εφημερίδες με το σλόγκαν «φτιάξε τη δική σας» σερβιέτα, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί το κοινό.

Χρηματοδοτώντας αυτά τα προϊόντων και βάζοντάς τα δίπλα σε άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης στις δημόσιες τουαλέτες, όπως χαρτί τουαλέτας και σαπούνι για τα χέρια τα κορίτσια δεν θα ντρέπονται πια, όπως λένε τα ίδια συχνά, εκτιμούν οι αρχές.

Εκπρόσωποι κοινωνικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων υποστηρίζουν οτι οι κυβερνήσεις οφείλουν να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην έλλειψη εκπαίδευσης. Να μάθουν τα κορίτσια πως λειτουργεί το σώμα τους και ότι η περίοδος είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Σε πολλές χώρες η έμμηνος ρύση θεωρείται ντροπή. Παγκοσμίως περίπου 1.25 δισ γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα κατά την έμμηνο ρύση, σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης WaterAid. Μερικά κορίτσια χάνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου και τελικά εγκαταλείπουν το σχολείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM