Νέα επίθεση Τσελίκ για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς: Ντροπιαστική η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης

Νέα επίθεση Τσελίκ για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς: Ντροπιαστική η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σκληρή απάντηση στον τομέαρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών. 

Χθες, ο Ομέρ Τσελίκ είχε χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη» την απόφαση του ΣτΕ να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.

Τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου είχε επικρίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο κος Ομέρ Τσελίκ και γενικότερα η τουρκική πλευρά, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. Δεν χρειάζεται να δηλητηριάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με τέτοιες αθεμελίωτες αντιδράσεις», ήταν η απάντηση Κουμουτσάκου. 

Σήμερα, ο κ. Τσελίκ επανήλθε στο ζήτημα, κάνοντας λόγο για «ντροπιαστική» απόφαση των Ελλήνων δικαστών, που προστατεύουν τους φερόμενους ως πραξικοπηματίες στρατιωτικούς. 

«Σε όλη την Ευρώπη λέγεται πως οι αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ζήτημα δεν βασίζονται στις δημοκρατικές αρχές αλλά σε άλλα κίνητρα και θα ήταν πολύ καλύτερο αν ο κ. Κουμουτσάκος κοιτούσε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία των δικαστών», γράφει μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM