Η γέφυρα Μοράντι χρειαζόταν έκτακτη συντήρηση που δεν έγινε ποτέ

Η γέφυρα Μοράντι χρειαζόταν έκτακτη συντήρηση που δεν έγινε ποτέ Facebook Twitter
EPA
0

Στην ανάγκη έκτακτης συντήρησης για την γέφυρα Μοράντι της Γένοβας, η οποία δεν έγινε ποτέ, αναφέρεται σε δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica, o πολιτικός μηχανικός Σαβέριο Φερράρι, ο οποίος συμμετείχε στον σχεδιασμό και στην οικοδόμηση της γέφυρας, πριν από πενήντα χρόνια.

«Το 1979 άρχισαν να περνούν τα μεγάλα φορτηγά, με σαράντα τόνους βάρος και οι συνθήκες άλλαξαν. Δημιουργήθηκαν, κατά συνέπεια, και πολλές ουρές. Κατά την διάρκεια των ετών πέρασα πολλές φορές από την γέφυρα Μοράντι και αισθάνθηκα περίεργους κραδασμούς», δηλώνει ο Φερράρι.

«Το κατήγγειλα στην αρμόδια υπηρεσία της εταιρίας, αλλά μου απάντησαν ότι δεν υπήρχαν τα αναγκαία χρήματα. Δεν έγινε ποτέ η συνολική, έκτακτη συντήρηση που χρειαζόταν. Και θεωρώ ότι έπρεπε να προστεθεί και ένας επιπλέον πυλώνας, στο κεντρικό σημείο της γέφυρας», προσθέτει.

Από την κατάρρευση της γέφυρας έχασαν τη ζωή τους 39 άτομα ενώ εκτιμάται πως κάτω από τα συντρίμμια αγνοούνται ακόμη 20. 

Ο ιταλός πολιτικός μηχανικός προβλέπει, δε, ότι για την κατασκευή νέας γέφυρας, μετά από την κατεδάφιση της τωρινής, θα χρειαστούν είκοσι τέσσερις με τριάντα μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM