Star Wars: Το τζάκετ του Χαν Σόλο αναμένεται να πωληθεί για 1,3 εκατομμύρια δολάρια

Star Wars: Το τζάκετ του Χαν Σόλο αναμένεται να πωληθεί για 1,3 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
0

Το τζάκετ που φορούσε ο Χάρισον Φορντ ως Χαν Σόλο στο «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back» θα πωληθεί σε μία άκρως «κινηματογραφική» δημοπρασία, τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο


Οι φανατικοί της κινηματογραφικής σειράς επιστημονικής φαντασίας θα μπορούν να υποβάλουν προσφορά για το θρυλικό κομμάτι του 1980, η τιμή του οποίου αναμένεται να φθάσει τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία που διοργανώνεται από το Prop Store.


Η δημοφιλής σειρά ταινιών ξεκίνησε το 1977 με την ταινία «Star Wars» που αργότερα ονομάστηκε "Episode IV: A New Hope".


Ένα κράνος stormtrooper από τη συγκεκριμένη ταινία αναμένεται πωληθεί έναντι 80.000 δολαρίων και ένα φωτόσπαθο που κρατούσε στα χέρια του ο ηθοποιός Χάιντεν Κρίστενσεν στον ρόλο του του Άνακιν Σκαϊγουόκερ στο «Episode III: The Revenge of the Sith» εκτιμάται πως θα διατεθεί για 130.000 δολάρια. 


Ένα ακόμη κράνος από την πιο πρόσφατη ταινία «The Last Jedi» αναμένεται να αγγίξει τα 65.000 δολάρια. 


Στη δημοπρασία που θα διεξαχθεί στο the BFI Imax, στις 20 Σεπτεμβρίου, οι συλλέκτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το μαστίγιο που χρησιμοποιούσε ο Χάρισον Φορντ στην ταινία «Indiana Jones and the Temple of Doom».

Στη δημοπρασία θα πωληθεί και το κοστούμι που φορούσε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Edward Scissorhands», με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα αγγίξει τα 105.000 δολάρια.


«Η δημοπρασία μας ανεβάζει για άλλη μια φορά τον πήχη, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο εικονικά κινηματογραφικά αντικείμενα της εποχής μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Prop Store, Στίβεν Λέιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ