To 2019 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία των ΗΠΑ

To 2019 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Το 2019 ήταν η χρονιά που στις ΗΠΑ έγιναν οι περισσότερες μαζικές δολοφονίες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μια βάση δεδομένων που συντάχθηκε από το Associated Press (AP), το USA Today και το Northeastern University κατέγραψε 41 περιστατικά και συνολικά 211 θανάτους.

Ως μαζικές δολοφονίες ορίζονται τα περιστατικά κατά τα οποία τουλάχιστον τέσσερα άτομα - πλην του δράστη - σκοτώθηκαν κατά την ίδια επίθεση. Μεταξύ των πιο θανατηφόρων το 2019 ήταν η δολοφονία 12 ατόμων στην Virginia Beach τον Μάιο και 22 ανθρώπων στο Ελ Πάσο τον Αύγουστο. Από τις 41 περιπτώσεις το 2019, 33 επιθέσεις έγιναν με πυροβόλα όπλα, ανέφεραν ερευνητές. Η Καλιφόρνια είχε τον μεγαλύτερο αριθμό μαζικών δολοφονιών ανά πολιτεία, με οκτώ περιστατικά.

Η βάση δεδομένων καταγράφει μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ από το 2006, αλλά η έρευνα που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1970 δεν αποκάλυψε καμία χρονιά με περισσότερες μαζικές δολοφονίες, ανέφερε το AP. Το έτος με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μαζικών δολοφονιών ήταν το 2006, με 38.

Αν και το 2019 είχε τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών, ο αριθμός των νεκρών των 211 είναι μικρότερος σε σχέση με τα 224 άτομα που έχασαν τη ζωή τους σε μαζικές δολοφονίες το 2017. Το ίδιο έτος κατεγράφη η πιο θανατηφόρα μαζική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενός δράστη σε ένα φεστιβάλ στο Λας Βέγκας. Πολλές μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ δεν γίνονται πρωτοσέλιδα επειδή περιλαμβάνουν οικογενειακές διαφορές, συμφωνίες για ναρκωτικά ή βία μεταξύ συμμοριών, ανέφεραν οι ερευνητές.

Ο αριθμός των μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε αν και οι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν, δήλωσε ο James Densley, εγκληματολόγος και καθηγητής στο μητροπολιτικό κρατικό πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Ο καθηγητής Densley δήλωσε ότι πίστευε ότι εν μέρει αυτός ο μεγάλος αριθμός είναι συνέπεια ενός χρόνου με οργή και απογοήτευση στην αμερικανική κοινωνία, αλλά πρόσθεσε ότι τα εγκλήματα τείνουν να εμφανίζονται σε κύματα. Τα στοιχεία έρχονται ενώ η συζήτηση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής και οι προσπάθειες για τη μείωση της πρόσβασης σε όπλα, φαίνεται να έχουν σταματήσει στις ΗΠΑ, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM