To 2019 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία των ΗΠΑ

To 2019 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Το 2019 ήταν η χρονιά που στις ΗΠΑ έγιναν οι περισσότερες μαζικές δολοφονίες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μια βάση δεδομένων που συντάχθηκε από το Associated Press (AP), το USA Today και το Northeastern University κατέγραψε 41 περιστατικά και συνολικά 211 θανάτους.

Ως μαζικές δολοφονίες ορίζονται τα περιστατικά κατά τα οποία τουλάχιστον τέσσερα άτομα - πλην του δράστη - σκοτώθηκαν κατά την ίδια επίθεση. Μεταξύ των πιο θανατηφόρων το 2019 ήταν η δολοφονία 12 ατόμων στην Virginia Beach τον Μάιο και 22 ανθρώπων στο Ελ Πάσο τον Αύγουστο. Από τις 41 περιπτώσεις το 2019, 33 επιθέσεις έγιναν με πυροβόλα όπλα, ανέφεραν ερευνητές. Η Καλιφόρνια είχε τον μεγαλύτερο αριθμό μαζικών δολοφονιών ανά πολιτεία, με οκτώ περιστατικά.

Η βάση δεδομένων καταγράφει μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ από το 2006, αλλά η έρευνα που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1970 δεν αποκάλυψε καμία χρονιά με περισσότερες μαζικές δολοφονίες, ανέφερε το AP. Το έτος με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μαζικών δολοφονιών ήταν το 2006, με 38.

Αν και το 2019 είχε τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών, ο αριθμός των νεκρών των 211 είναι μικρότερος σε σχέση με τα 224 άτομα που έχασαν τη ζωή τους σε μαζικές δολοφονίες το 2017. Το ίδιο έτος κατεγράφη η πιο θανατηφόρα μαζική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενός δράστη σε ένα φεστιβάλ στο Λας Βέγκας. Πολλές μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ δεν γίνονται πρωτοσέλιδα επειδή περιλαμβάνουν οικογενειακές διαφορές, συμφωνίες για ναρκωτικά ή βία μεταξύ συμμοριών, ανέφεραν οι ερευνητές.

Ο αριθμός των μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε αν και οι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν, δήλωσε ο James Densley, εγκληματολόγος και καθηγητής στο μητροπολιτικό κρατικό πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Ο καθηγητής Densley δήλωσε ότι πίστευε ότι εν μέρει αυτός ο μεγάλος αριθμός είναι συνέπεια ενός χρόνου με οργή και απογοήτευση στην αμερικανική κοινωνία, αλλά πρόσθεσε ότι τα εγκλήματα τείνουν να εμφανίζονται σε κύματα. Τα στοιχεία έρχονται ενώ η συζήτηση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής και οι προσπάθειες για τη μείωση της πρόσβασης σε όπλα, φαίνεται να έχουν σταματήσει στις ΗΠΑ, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM