Κατακραυγή και αντιδράσεις για το γάμο ενός 11χρονου κοριτσιού με έναν 41χρονο άνδρα στη Μαλαισία

Κατακραυγή και αντιδράσεις για το γάμο ενός 11χρονου κοριτσιού με έναν 41χρονο άνδρα στη Μαλαισία Facebook Twitter
2

Σάλο έχει προκαλέσει στη Μαλαισία ο γάμος ενός 41χρονου άνδρα με ένα 11χρονο κορίτσι από την Ταϊλάνδη.

Ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών κάνει λόγο για συμπεριφορά που μοιάζει σε αυτή ενός «παιδόφιλου».

Οι γονείς του κοριτσιού συμφώνησαν να γίνει η τρίτη σύζυγος του Μαλαισιανού, με την προϋπόθεση ότι θα παρέμενε στο σπίτι τους μέχρι να γίνει 16 ετών.

Στη Μαλαισία η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 έτη, όμως οι μουσουλμάνοι κάτω των 16 ετών μπορούν να παντρευτούν αν λάβουν έγκριση από το θρησκευτικό συμβούλιο.

Όμως το υπουργείο αρμόδιο για ζητήματα οικογένειας και γυναικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το θρησκευτικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τον γάμο αυτό που έγινε τον Ιούνιο στη νότια Ταϊλάνδη, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

«Εκπρόσωποί μας συναντήθηκαν με τη μητέρα και το κορίτσι. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες προτού αποφασίσουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνηση της Μαλαισίας Ουάν Αζίζα Ουάν Ισμαήλ, όπως έγραψε η εφημερίδα Sunday Star.

Αν δεν υπάρχει έγκριση από το θρησκευτικό συμβούλιο, ο σύζυγος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση.

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί φωτογραφίες του 41χρονου άνδρα να κρατά το χέρι του κοριτσιού μετά την τέλεση του γάμου.

Κατακραυγή και αντιδράσεις για το γάμο ενός 11χρονου κοριτσιού με έναν 41χρονο άνδρα στη Μαλαισία Facebook Twitter

Ο Μαλαισιανός έχει ήδη δύο συζύγους και έξι παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γονείς του κοριτσιού είναι φτωχοί εργάτες στην πολιτεία Κελαντάν της βορειοανατολικής Μαλαισίας, ενώ, σύμφωνα με ακτιβιστές, ο γαμπρός είναι ένας πλούσιος έμπορος.

Η εκπρόσωπος της Unicef στη Μαλαισία Μαριάν Κλαρκ- Χατίνγκ τόνισε ότι ο γάμος αυτός «δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού». «Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο», πρόσθεσε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση της Μαλαισίας «να τηρήσει την υπόσχεσή της και να απαγορεύσει τους γάμους παιδιών».

Από την πλευρά του ο ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών Σιέντ Άζμα Αλχαμπσί δήλωσε στο AFP ότι «το να παντρεύεσαι ένα 11χρονο κορίτσι μοιάζει με τη συμπεριφορά ενός παιδόφιλου».

Περίπου 16.000 κορίτσια κάτω των 15 ετών στη Μαλαισία έχουν αναγκαστεί να παντρευτούν, εκτιμούν οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των παιδιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο - Οικογένεια με τρία παιδιά εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

Έχουν αναπτυχθεί 147 μέλη ομάδων έρευνας και διάσωσης στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο κτήριο έχει περικυκλωθεί, ενώ τα κοντινά κτήρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Διεθνή / Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Οι εκλογές στην Ολλανδία ξεκινούν με τις δημοσκοπήσεις να ευνοούν το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, αλλά τα μεγάλα κόμματα αποκλείουν συνεργασία μαζί του, οδηγώντας τη χώρα σε πιθανή μακρά διαπραγμάτευση για κυβέρνηση συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ασέβειας

Διεθνή / Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει ισχυρισμούς περί ασέβειας

Η σειρά «Des Vivants» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, εν όψει της 10ης επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που άφησε πίσω 130 νεκρούς και πάνω από 490 τραυματίες
LIFO NEWSROOM
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κάποιος κακοπροαίρετος (όχι εγώ προς θεού) και προφανέστατα Ισλαμοφοβικός θα έλεγε ότι κύριος αυτός ακολουθεί τα βήματα του προφήτη διότι η Αισα ήταν νόμιζω 9 χρονων ή και πιο μικρή όταν παντρεύτηκε τον Μωάμεθ.
Κι ο Ρωμαίος με την Ιουλιέτα teenagers ησαντο. Να μην πουμε σε τι ηλικία απήχθη η Ωραια Ελένη από τον Θησεα. Το θεμα είναι τι κάνεις σήμερα.Σήμερα που σουρχονται οι open borders και σου λένε να μην είσαι πολιτιστικός ιμπεριαλιστης και να το συζητήσουμε.