Μέρκελ: Δεν αναμένεται λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής

Μέρκελ: Δεν αναμένεται λύση για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής Facebook Twitter
EPA/NABIL MOUNZER
0

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια ευρωπαϊκή «λύση» στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. της 28ης-29ης Ιουνίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στον Λίβανο.

«Γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει λύση σε επίπεδο των 28 κρατών μελών επί ενός συνολικού πακέτου για τα μεταναστευτικά ζητήματα» στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον Λίβανο.

Την ώρα που η Ευρώπη παραμένει βαθιά διχασμένη στο θέμα αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε στην αναγκαιότητα να επιτευχθούν σύντομα «συμφωνίες σε διμερές, τριμερές και πολυμερές επίπεδο» κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου της Κυριακής.

«Σίγουρα όλες οι χώρες δεν επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο» από το πρόβλημα, υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από τη Βηρυτό, που έκανε δηλώσεις έχοντας στο πλευρό της τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

«Την Κυριακή θα μας δοθεί η ευκαιρία μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη» συνέχισε η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση εργασίας και δεν εκδοθεί, μετά το πέρας της, κοινό ανακοινωθέν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ