Για 320 εκατομμύρια χρόνια, ο άνεμος, η βροχή και το χιόνι σμίλευαν «υπομονετικά» το πανέμορφο, βραχώδες τοπίο των Μπρίμχαμ Ροκς στη Βρετανία, που καταστράφηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από μία ομάδα νεαρών, στις αρχές Ιουνίου.

 

Αδιαφορώντας για τη σημασία της προστατευόμενης περιοχής στο Βόρειο Γιόρκσαϊρ, πέντε έφηβοι βανδάλισαν το αναγνωρισμένο τοπίο «Εξαίρετης Φυσικής Ομορφιάς», σπρώχνοντας έναν από τους πανάρχαιους βράχους στο γκρεμό και χαράσσοντας συνθήματα στο «φυσικό μνημείο».

 

Το βράδυ της 1ης Ιουνίου, οι πέντε βάνδαλοι έγιναν αντιληπτοί από περαστικούς καθώς έσπρωχναν έναν από τους χαρακτηριστικούς βράχους στο κενό.

 

Ο βράχος, που στεκόταν στο σημείο για εκατομμύρια χρόνια, έπεσε και θρυμματίστηκε σε αμέτρητα κομμάτια, καταστρέφοντας ολοσχερώς μία από τις πλευρές του Μπρίμχαμ Ροκς.

 

Πριν την καταστροφή
Πριν την καταστροφή

 

Η «μέρα μετά»
Η «μέρα μετά»

 

 

 

Οι δράστες διέφυγαν και παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι και σήμερα, ενώ η βρετανική αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μοιραστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

 

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη και πλέον το σημείο είναι δυνητικά επικίνδυνο για τους επισκέπτες.

 

Όπως αποδείχθηκε από επιτόπια εξέταση «με το φως της επόμενης ημέρας», οι δράστες δεν αρκέστηκαν στη ρίψη του πανάρχαιου, χαρακτηριστικού βράχου αλλά χάραξαν και μηνύματα στην επιφάνεια του μνημείου, καταστρέφοντας για πάντα τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr