Κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια

Κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια Facebook Twitter
Τραμπ και Κιμ μαζί στο μπαλκόνι- Συνέβη και γράφεται στην ιστορία ως η πρώτη συνάντηση πρόεδρου των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
0

Όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε τους Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν  σήμερα στη Σιγκαπούρη καθώς αντάλλαξαν μια ιστορική χειραψία, την πρώτη ανάμεσα σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ κι έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η εικόνα ήταν επί δεκαετίες αδιανόητη καθώς οι δύο ηγέτες, χαμογελαστοί, χαιρετήθηκαν με φόντο τις σημαίες των χωρών τους πριν βαδίσουν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, ανταλλάσσοντας λίγες κουβέντες.

Χιλιάδες δίκτυα μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση ενώ ο απόηχος της συνάντησης είναι ήδη εμφανής καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές με το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας να επικρατεί, για το αποτέλεσμα της διάσκεψης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 8 σεντς ή 0,1% στα 76,54 δολάρια το βαρέλι.Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 15 σεντς ή 0,2% στα 66,25 δολάρια το βαρέλι, από το τελευταίο κλείσιμο.

Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν λίγο αργότερα ένα κείμενο, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ για την επιτυχή διάσκεψη που είχαν.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ