Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 14 θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 14 θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε δεκατέσσερις στόχους στην περιοχή του όρους Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, προπύργιο της εκτός νόμου οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν πολλούς στόχους, ανάμεσά τους κρησφύγετα και αποθήκες όπλων.

Η διαδικτυακή αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah ανέφερε ότι τρεις Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες «εξουδετερώθηκαν» στους βομβαρδισμούς. 

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στις περιοχές του όρους Καντίλ και του όρους Σίντζαρ στο βόρειο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα, ενώ πλέον απομένουν δύο εβδομάδες και κάτι ως τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τουρκικά στρατεύματα κινούνται προς τα όρη Καντίλ.

Ο πόλεμος ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και το PKK κρατάει από το 1984 κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.000 ανθρώπους.

Οι μάχες αναζωπυρώθηκαν μετά το καλοκαίρι του 2015, όταν μια κατάπαυση του πυρός κατέρρευσε έπειτα από δύο χρόνια.

Έκτοτε, χερσαίες επιχειρήσεις των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των Kούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ εξαπολύονται σχεδόν καθημερινά.

Το PKK προχωρά επίσης συχνά σε επιθέσεις, εναντίον κυρίως των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.

Η κουρδική παράταξη χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των ΗΠΑ και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM