Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 14 θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 14 θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε δεκατέσσερις στόχους στην περιοχή του όρους Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, προπύργιο της εκτός νόμου οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν πολλούς στόχους, ανάμεσά τους κρησφύγετα και αποθήκες όπλων.

Η διαδικτυακή αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah ανέφερε ότι τρεις Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες «εξουδετερώθηκαν» στους βομβαρδισμούς. 

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στις περιοχές του όρους Καντίλ και του όρους Σίντζαρ στο βόρειο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα, ενώ πλέον απομένουν δύο εβδομάδες και κάτι ως τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τουρκικά στρατεύματα κινούνται προς τα όρη Καντίλ.

Ο πόλεμος ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και το PKK κρατάει από το 1984 κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.000 ανθρώπους.

Οι μάχες αναζωπυρώθηκαν μετά το καλοκαίρι του 2015, όταν μια κατάπαυση του πυρός κατέρρευσε έπειτα από δύο χρόνια.

Έκτοτε, χερσαίες επιχειρήσεις των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των Kούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ εξαπολύονται σχεδόν καθημερινά.

Το PKK προχωρά επίσης συχνά σε επιθέσεις, εναντίον κυρίως των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.

Η κουρδική παράταξη χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των ΗΠΑ και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM