Σε μια κοινή θέση για το εμπόριο συμφώνησαν οι ηγέτες της G7, όπως ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όμως πρόσθεσε πως οι διαφορές παραμένουν.

 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Λα Μαλμπέ του Καναδά, η Μέρκελ είπε: «Ξεκινώ από την αρχή ότι θα έχουμε ένα κοινό κείμενο για το εμπόριο». 

 

«Όμως αυτό δεν λύνει τα προβλήματα στη λεπτομέρεια. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιλυθούν με ένα ανακοινωθέν.

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του τελικού ανακοινωθέντος, όμως είπε ότι θα υπάρξει πράγματι μια κοινή δήλωση.

 

Το κείμενο αυτό, το οποίο είναι παραδοσιακά η κατάληξη κάθε συνόδου κορυφής της G7, θα διακρίνεται, αντίθετα, από την αμερικανική εξαίρεση για τα περιβαλλοντικά και κλιματολογικά θέματα, σε ένα σχήμα «6+1» όπως και σε προηγούμενες διεθνείς συναντήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Όσον αφορά στη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικά, η Μέρκελ ανακοίνωσε πως οι έξι ηγέτες θα δεσμευθούν να ανακυκλώνουν το σύνολο των πλαστικών των χωρών τους έως το έτος 2030.

 

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε πρόωρα από τη G7, πριν από τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr