Απεργία την Πρωτομαγιά

Μέρκελ: Κοινό κείμενο της G7 για το εμπόριο αλλά παραμένουν οι διαφορές με τις ΗΠΑ

Μέρκελ: Κοινό κείμενο της G7 για το εμπόριο αλλά παραμένουν οι διαφορές με τις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON
0

Σε μια κοινή θέση για το εμπόριο συμφώνησαν οι ηγέτες της G7, όπως ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όμως πρόσθεσε πως οι διαφορές παραμένουν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Λα Μαλμπέ του Καναδά, η Μέρκελ είπε: «Ξεκινώ από την αρχή ότι θα έχουμε ένα κοινό κείμενο για το εμπόριο». 

«Όμως αυτό δεν λύνει τα προβλήματα στη λεπτομέρεια. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιλυθούν με ένα ανακοινωθέν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του τελικού ανακοινωθέντος, όμως είπε ότι θα υπάρξει πράγματι μια κοινή δήλωση.

Το κείμενο αυτό, το οποίο είναι παραδοσιακά η κατάληξη κάθε συνόδου κορυφής της G7, θα διακρίνεται, αντίθετα, από την αμερικανική εξαίρεση για τα περιβαλλοντικά και κλιματολογικά θέματα, σε ένα σχήμα «6+1» όπως και σε προηγούμενες διεθνείς συναντήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά στη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικά, η Μέρκελ ανακοίνωσε πως οι έξι ηγέτες θα δεσμευθούν να ανακυκλώνουν το σύνολο των πλαστικών των χωρών τους έως το έτος 2030.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε πρόωρα από τη G7, πριν από τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ