No.1

Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε 21χρονο Παλαιστίνιο επειδή του πέταξε πέτρα

Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε 21χρονο Παλαιστίνιο επειδή του πέταξε πέτρα Facebook Twitter
EPA/ABED AL HASHLAMOUN (φωτογραφία αρχείου)
2

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε σήμερα έναν Παλαιστίνιο ο οποίος «έριξε μια μεγάλη πέτρα» σε στρατιώτες, στη διάρκεια μιας επιχείρησης συλλήψεων που πραγματοποιούσαν στο Νάμπι Σάλεχ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζει ότι περίπου δέκα Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, όταν μία από αυτές πέτυχε έναν στρατιώτη στο κεφάλι.

Ο στρατιώτης που χτυπήθηκε από την πέτρα «απάντησε πυροβολώντας τον Παλαιστίνιο, ο οποίος τραυματίστηκε και του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια επιτόπου», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια επιτόπου και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κανένας από τους στρατιώτες μας δεν τραυματίστηκε. Το περιστατικό θα ερευνηθεί», επισημαίνει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Πληροφόρησης ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον 21χρονο Εζ Ελ-Ντιν αλ Ταμίμι «εν ψυχρώ».

«Η εκτέλεση εν ψυχρώ του Ταμίμι με τρεις σφαίρες από κοντά, αποδεικνύει πόσο πολύ ο λαός μας χρειάζεται διεθνή προστασία κατά της ισραηλινής πολεμικής μηχανής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τον περασμένο μήνα ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων υπέκυψε έπειτα από χτύπημα από πέτρα που δέχθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης συλλήψεων που έγινε στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό έδαφος που έχει καταλάβει το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν τακτικά νυχτερινές επιδρομές σε περιοχές της Δυτικής Όχθης για να συλλάβουν Παλαιστίνιους ακτιβιστές.

Η χρήση βίας από το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων έχει προσελκύσει ιδιαιτέρως την προσοχή της διεθνούς κοινότητας τους τελευταίους μήνες, καθώς τουλάχιστον 120 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων που έγιναν στη μεθόριο μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 60 που σκοτώθηκαν σε μία μόνον ημέρα, στις 14 Μαΐου.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι πολλοί από αυτούς που μετέχουν στις διαμαρτυρίες είναι μέλη της Χαμάς, της ένοπλης οργάνωσης που κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας, και μαχητές που προσπαθούν να περάσουν παράνομα τον φράχτη ασφαλείας στη μεθόριο και να εξαπολύσουν επιθέσεις.

Οι Παλαιστίνιοι τονίζουν ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους χιλιάδες που τραυματίστηκαν ήταν άοπλοι πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
2

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"...όταν μία από αυτές πέτυχε έναν στρατιώτη στο κεφάλι. ...Κανένας από τους στρατιώτες μας δεν τραυματίστηκε.""...Ο στρατιώτης που χτυπήθηκε από την πέτρα «απάντησε πυροβολώντας τον Παλαιστίνιο, ο οποίος τραυματίστηκε ...με τρεις σφαίρες από κοντά" Πηγή: www.lifo.gr