Απεργία την Πρωτομαγιά

Το Μεξικό απαντά στον Τραμπ με δασμούς σε κρέατα, τυριά και ουίσκι

Το Μεξικό απαντά στον Τραμπ με δασμούς σε κρέατα, τυριά και ουίσκι Facebook Twitter
0

Μία λίστα με αμερικανικά προϊόντα, στα οποία θα επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί ύψους 15-25%, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας του Μεξικού. 

Πρόκειται για αντίποινα στους δασμούς που επιβάλλουν οι ΗΠΑ.

Στον κατάλογο των αμερικανικών προϊόντων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το χοιρινό κρέας, το ουίσκι, τυριά, τα μήλα και οι σταφίδες.

Το μεξικανικό υπουργείο αναφέρει στον επίσημο ιστότοπό του πως ενώπιον της «μονομερούς υιοθέτησης» από τις ΗΠΑ του μέτρου επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, το Μεξικό «έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα με ισοδύναμες εμπορικές επιπτώσεις».

Τα προϊόντα που στοχοθετούνται είναι κυρίως αγροτικά προϊόντα, ενώ στον κατάλογο προστίθενται προϊόντα με βάση το μέταλλο, όπως πλάκες από χάλυβα ή σωλήνες διάτρησης.

«Το Μεξικό μπορεί να προσαρμόσει τη σύνθεση της λίστας των προϊόντων εισαγωγής από τις ΗΠΑ», τα οποία στοχοθετούνται από τους δασμούς, προειδοποιεί ακόμη το υπουργείο.

Η αύξηση των τελωνειακών δασμών στοχεύει τομείς στους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται «πολιτικά θετικά διακείμενος», όπως η παραγωγή χοιρινού κρέατος, επισημαίνουν Μεξικανοί ειδικοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ