Συγνώμη από τους πολίτες αναγκάστηκε να ζητήσει η δήμαρχος μιας γαλλικής πόλης, για το πρωταπριλιάτικο ψέμα με το οποίο «τίμησε» το έθιμο την Κυριακή.

 

Η Καρολίν Καγιέ, έγραψε την Πρωταπριλιά στους προσωπικούς της λογαριασμούς σε facebook και twitter πως ο σουηδικός κολοσσός IKEA θα ανοίξει σύντομα μονάδα παραγωγής στο Beauvai, δημιουργώντας 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Χιλιάδες συντοπίτες της, αντί να αντιληφθούν το αστείο πίστεψαν τα καλά νέα, διαδίδοντας την είδηση ως αληθινή.

 

Η «είδηση» διαδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα και στα τοπικά μέσα, των οποίων οι δημοσιογράφοι δεν διασταύρωσαν την πληροφορία με την Ikea.

 

Μετά την έκταση που πήρε το αστείο, η Καγιέ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η υποτιθέμενη έλευση της IKEA ήταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα.

 

Αυτό δυσαρέστησε εκατοντάδες κατοίκους της βόρειας πόλης, που επέκριναν τη δήμαρχο για το «κακόγουστο» ψέμα, που έδωσε (για πολύ λίγο) ελπίδες σε πολλούς άνεργους ψηφοφόρους της.

 

Η Καγιέ ζήτησε εν τέλει συγνώμη από τους ντόπιους που την ακολουθούσαν στα social media ενώ μίλησε αργότερα και στα τοπικά μέσα για το «ατυχές αστείο».

 

Η δήμαρχος του Beauvai δήλωσε στεναχωρημένη από την παρεξήγηση του αστείου και εγγυήθηκε πως, αν και η IKEA δεν πρόκειται να έρθει στο άμεσο μέλλον στην πόλη των 54.000 κατοίκων, μία εργοστασιακή εγκατάσταση λίγο έξω από το Beauvai θα δημιουργήσει όντως 4.000 εργασίας μέσα στα επόμενα χρόνια.