Η UNICEF προετοιμάζεται για μαζικές εξόδους αμάχων από την ανατολική Γούτα

Η UNICEF προετοιμάζεται για μαζικές εξόδους αμάχων από την ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA
0

H UNICEF προετοιμάζεται για την έξοδο ακόμα και 50.000 ανθρώπων από τον θύλακα της ανατολικής Γούτα στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Μαρίξι Μερκάντο από τη Γενεύη. 

Το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία ετοιμάζεται να ανταποκριθεί σε εκκενώσεις μεγάλων πληθυσμών από τη Συρία, σχεδιάζοντας να φροντίσει για το καταφύγιο αυτών των ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια. 

Αντιμέτωποι με την προέλαση των συριακών στρατευμάτων στο νότιο τμήμα του θύλακα, εκατοντάδες άμαχοι εγκαταλείπουν καθημερινά τα σπίτια τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κατευθυνθούν σε περιοχές που ελέγχονται από το συριακό καθεστώς, παρά τον κίνδυνο των αντιποίνων.

Με τη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας, η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε στις 18 Φεβρουαρίου επίθεση για την ανακατάληψη του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών στις πύλες της Δαμασκού.

Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.260 αμάχων και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων σε λιγότερο από έναν μήνα.


Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν ανακαταλάβει τουλάχιστον το 70% του θύλακα και οι αντάρτες ελέγχουν μόνο τρεις τομείς, που είναι απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


Οι αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος και του Ρώσων συμμάχων επικεντρώνονται στη Χαμουρίγια και στα περίχωρά της, που τελεί υπό τον έλεγχο της ισχυρής οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Φάιλακ αλ-Ραχμάν.


Μόνο χθες, περίπου 20.000 κάτοικοι έφυγαν από τον θύλακα λόγω των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM