Η UNICEF προετοιμάζεται για μαζικές εξόδους αμάχων από την ανατολική Γούτα

Η UNICEF προετοιμάζεται για μαζικές εξόδους αμάχων από την ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA
0

H UNICEF προετοιμάζεται για την έξοδο ακόμα και 50.000 ανθρώπων από τον θύλακα της ανατολικής Γούτα στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Μαρίξι Μερκάντο από τη Γενεύη. 

Το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία ετοιμάζεται να ανταποκριθεί σε εκκενώσεις μεγάλων πληθυσμών από τη Συρία, σχεδιάζοντας να φροντίσει για το καταφύγιο αυτών των ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια. 

Αντιμέτωποι με την προέλαση των συριακών στρατευμάτων στο νότιο τμήμα του θύλακα, εκατοντάδες άμαχοι εγκαταλείπουν καθημερινά τα σπίτια τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κατευθυνθούν σε περιοχές που ελέγχονται από το συριακό καθεστώς, παρά τον κίνδυνο των αντιποίνων.

Με τη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας, η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε στις 18 Φεβρουαρίου επίθεση για την ανακατάληψη του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών στις πύλες της Δαμασκού.

Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.260 αμάχων και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων σε λιγότερο από έναν μήνα.


Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν ανακαταλάβει τουλάχιστον το 70% του θύλακα και οι αντάρτες ελέγχουν μόνο τρεις τομείς, που είναι απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


Οι αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος και του Ρώσων συμμάχων επικεντρώνονται στη Χαμουρίγια και στα περίχωρά της, που τελεί υπό τον έλεγχο της ισχυρής οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Φάιλακ αλ-Ραχμάν.


Μόνο χθες, περίπου 20.000 κάτοικοι έφυγαν από τον θύλακα λόγω των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ