Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
0

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και μία Παλαιστίνια τραυματίστηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον ενός «ύποπτου» αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.


Στην ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει πως ένα αυτοκίνητο προσέγγισε με «ύποπτο» τρόπο ισραηλινούς στρατιώτες στο φυλάκιό τους κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαλαμίς και στο παλαιστινιακό χωριό Νάμπι Σάλεχ. Οι στρατιώτες το εξέλαβαν ως απειλή και πυροβόλησαν για να το σταματήσουν.


Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε, ο Μοχάμεντ Μούσα, ήταν 26 ετών.


Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο άνδρας και η αδελφή του κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο όταν τέθηκαν στο στόχαστρο από τους ισραηλινούς στρατιώτες. Η γυναίκα τραυματίστηκε στον ώμο και λαμβάνει ιατρική φροντίδα, αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο, διευκρίνισε.


Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά το περιστατικό.
Από τον Οκτώβριο του 2015, σποραδικά βίαια επεισόδια στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 303 Παλαιστινίων ή ισραηλινών Αράβων, 51 Ισραηλινών, δύο Αμερικανών, δύο Ιορδανών, ενός άνδρα από την Ερυθραία, ενός Σουδανού και μίας Βρετανής, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.


Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί είναι δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων κατά Ισραηλινών, οι περισσότερες από τις οποίες διαπράχθηκαν με μαχαίρι από μεμονωμένους νεαρούς άνδρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM