Οι ταραχές στον Αραβικό κόσμο, κάνουν τα κρουαζιερόπλοια να αλλάξουν ρότα ευνοώντας ευρωπαϊκά λιμάνια, όπως η Ρόδος και η Βαρκελώνη. Ήδη δυο ναυτιλιακές εταιρείες ακύρωσαν δυο αιγυπτιακά λιμάνια από το πρόγραμμα τους ενώ μία ακόμη εταιρία αποφάσισε να μην δέσει το πλοίο της στην Τύνιδα, αλλά να «πιάσει» Βαρκελώνη.

 

Την ίδια ώρα, το πλοίο «Queen Elisabeth” που επρόκειτο να αγκυροβολήσει στην Αλεξάνδρεια έκανε επιστροφή και έδεσε στο λιμάνι της Ρόδου.

 

Οι αλλαγές δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων είναι συνηθισμένο πλέον φαινόμενο στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και στην Αραβική Θάλασσα. Άλλες φορές υπό τον φόβο πειρατικών επιθέσεων, όπως συχνά συμβαίνει στον Κόλπο του Άντεν και άλλες φορές λόγω αναταραχών, όπως συνέβη τώρα με τις αντιδράσεις για την προβολή του αντι-ισλαμικού video.

 

Το Spiegel που δημοσιεύει την είδηση, αναφέρεται και στην επιθυμία μιας ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία να προβάλει το video, κάτι που η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει. Ερωτώμενη σήμερα για το θέμα η Ανκελα Μέρκελ είπε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για την απαγόρευση της προβολής.

 

Οι ακροδεξιοί πάντως έχουν ήδη ανεβάσει ένα λινκ στο σάιτ τους, και ετοιμάζονται να προβάλουν την ταινία, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, «υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που ενδιαφέρονται να δουν την ταινία».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr