16 χρόνια κάθειρξη σε ιερέα για κακοποίηση αγοριών

16 χρόνια κάθειρξη σε ιερέα για κακοποίηση αγοριών Facebook Twitter
1

Ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας στην Πενσιλβάνια καταδικάστηκε χθες να εκτίσει 16 χρόνια κάθειρξη για τη σεξουαλική κακοποίηση αγοριών που ζούσαν σε καταφύγια για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο στην Ονδούρα, ανακοίνωσε χθες ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο Τζόζεφ Μαουρίτσιο ο νεότερος, 70 ετών, εργαζόταν στην επισκοπή Αλτούνα-Τζόνσταουν, στην κεντρική Πενσιλβάνια, που επικρίθηκε για μια σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών σε έκθεση του σώματος ενόρκων που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Τρίτη.

Ωστόσο, παρότι στην έκθεση αναφέρεται πως εκατοντάδες παιδιά κακοποιήθηκαν από περίπου 50 ιερείς και προστίθεται ότι η ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συγκάλυψε τα εγκλήματά τους, δεν ασκήθηκε καμιά ποινική δίωξη, διότι είτε τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ή οι φερόμενοι ως δράστες είναι υπερβολικά μεγάλης ηλικίας για να δικαστούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Έπειτα από μια οκταήμερη δίκη, το σώμα των ενόρκων έκρινε τον Μαουρίτσιο τον Σεπτέμβριο ένοχο για παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά στο εξωτερικό, κατοχή παιδικής πορνογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ντέιβιντ Χίκτον σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Μαουρίτσιο είχε δημιουργήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση που έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής της Pro Niño, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προσφέρει άσυλο σε άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην περιοχή της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας.

Κατά τη διάρκεια δέκα και πλέον αποστολικών ταξιδιών του στην Ονδούρα από το 2004 ως το 2009, ο Μαουρίτσιο κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον δύο παιδιά που ζούσαν στα άσυλα αυτά, συνέχισε ο Χίκτον.

Τουλάχιστον σε μία περίπτωση πλήρωσε τα αγόρια για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά, ανέφερε ο εισαγγελέας. Επίσης διατηρούσε ψηφιακό αρχείο εικόνων και βίντεο από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, περιλαμβανομένων των θυμάτων του, τόνισε ο Χίκτον.

Ο Μαουρίτσιο καταδικάστηκε να εκτίσει 200 μήνες κάθειρξη και να καταβάλει πρόστιμο 50.000 δολαρίων και 10.000 σε κάθε θύμα του.

Ο συνήγορός του ιερέα, ο Ντέβιν Μάιζουρ, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM