Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση (Ipsos/Reuters Poll) που διενεργήθηκε 7-10 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε ενισχυμένος σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζει προβάδισμα τριών μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του αντιπάλου του Ρόμνει, με ποσοστό 48% έναντι 45%. 

 

Σύμφωνα με το Reuters, η μικρή αυτή άνοδος είναι συνυφασμένη με τη εικόνα των ψηφοφόρων για την οικονομία. Οι Αμερικανοί δηλώνουν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας σε ποσοστό 39%, έναντι 31% το μήνα Αύγουστο. Αντίστοιχα, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η οικονομία είναι σε λάθος δρόμο, μειώθηκε σημαντικά από το 64% στο 55%.

 

Σύμφωνα με τη Julia Clark, δημοσκόπο της Ipsos, η οικονομία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψήφου και θεωρεί ότι όσο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, τόσο ευκολότερη θα είναι η επανεκλογή του Ομπάμα.

Σε επιμέρους ερωτήματα της δημοσκόπησης, οι Δημοκρατικοί φαίνεται να προηγούνται σε σειρά ζητημάτων όπως στη φορολογία, στην υγεία, στην εξωτερική πολιτική και στην εθνική ασφάλεια. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr