Δημοσκοπική άνοδος του Ομπάμα.

Δημοσκοπική άνοδος του Ομπάμα. Facebook Twitter
0

Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση (Ipsos/Reuters Poll) που διενεργήθηκε 7-10 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε ενισχυμένος σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζει προβάδισμα τριών μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του αντιπάλου του Ρόμνει, με ποσοστό 48% έναντι 45%. 

Σύμφωνα με το Reuters, η μικρή αυτή άνοδος είναι συνυφασμένη με τη εικόνα των ψηφοφόρων για την οικονομία. Οι Αμερικανοί δηλώνουν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας σε ποσοστό 39%, έναντι 31% το μήνα Αύγουστο. Αντίστοιχα, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η οικονομία είναι σε λάθος δρόμο, μειώθηκε σημαντικά από το 64% στο 55%.

Σύμφωνα με τη Julia Clark, δημοσκόπο της Ipsos, η οικονομία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψήφου και θεωρεί ότι όσο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, τόσο ευκολότερη θα είναι η επανεκλογή του Ομπάμα.

Σε επιμέρους ερωτήματα της δημοσκόπησης, οι Δημοκρατικοί φαίνεται να προηγούνται σε σειρά ζητημάτων όπως στη φορολογία, στην υγεία, στην εξωτερική πολιτική και στην εθνική ασφάλεια. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ