ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Διακόπηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από το Χαλέπι

Διακόπηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από το Χαλέπι Facebook Twitter
0

Ανεστάλη η επιχείρηση απομάκρυνσης των ανταρτών και των αμάχων από το Χαλέπι, δήλωσε πηγή των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Την ίδια ώρα ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο σημείο που βρίσκονται τα λεωφορεία που αναχωρούν από το ανατολικό τμήμα της συριακής πόλης.

 

Σύρος αξιωματούχος που επιβλέπει τη διαδικασία είπε στο Reuters ότι ανεστάλη λόγω "εμποδίων". Το πρακτορείο ειδήσεων του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι διαδηλωτές έκλεισαν έναν δρόμο που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των ανταρτών και των αμάχων από το Χαλέπι, ζητώντας την εκκένωση δύο σιιτικών χωρών στην επαρχία Ιντλίμπ.


Το Ιράν έχει ζητήσει στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπιού να απομακρυνθούν από τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια οι κάτοικοι που βρίσκονται πολιορκημένοι από τους Σύρους αντάρτες.


Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διαδήλωση σε εξέλιξη.

 

Mέχρι πριν τη μετάδοση αυτής της πληροφορίας είχαν απομακρυνθεί σχεδόν 8.000 άμαχοι με έξι αυτοκινητοπομπές.

Η απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από το Χαλέπι ξεκίνησε χθες Πέμπτη βάσει μια συμφωνίας για εκεχειρία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και της Ρωσίας.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM