Απίστευτοι πανηγυρισμοί στο Μαϊάμι για το θάνατο του Κάστρο - Χιλιάδες άνθρωποι γλεντάνε στους δρόμους

Απίστευτοι πανηγυρισμοί στο Μαϊάμι για το θάνατο του Κάστρο - Χιλιάδες άνθρωποι γλεντάνε στους δρόμους Facebook Twitter
5

Όπως όλη του η ζωή, έτσι και ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο συνοδεύτηκε από διχασμό και ακραίες αντιδράσεις. Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι βυθίζονταν σε πένθος στη Κούβα, στο Μαϊάμι, στη μικρή Αβάνα, ξέσπασαν πρωτοφανείς πανηγυρισμοί.

Xιλιάδες άνθρωποι, οι απόγονοι των εξόριστων Κουβανών, ξεχύθηκαν στους δρόμους, κάποιοι πήραν τα οχήματα τους ή βγήκαν στα μπαλκόνια και γεμάτοι ευτυχία φώναζαν «Η Κούβα απελευθερώθηκε».

Απίστευτοι πανηγυρισμοί στο Μαϊάμι για το θάνατο του Κάστρο - Χιλιάδες άνθρωποι γλεντάνε στους δρόμους Facebook Twitter
Απίστευτοι πανηγυρισμοί στο Μαϊάμι για το θάνατο του Κάστρο - Χιλιάδες άνθρωποι γλεντάνε στους δρόμους Facebook Twitter
Απίστευτοι πανηγυρισμοί στο Μαϊάμι για το θάνατο του Κάστρο - Χιλιάδες άνθρωποι γλεντάνε στους δρόμους Facebook Twitter
Απίστευτοι πανηγυρισμοί στο Μαϊάμι για το θάνατο του Κάστρο - Χιλιάδες άνθρωποι γλεντάνε στους δρόμους Facebook Twitter

Μέσα σε λίγη ώρα, το γλέντι για το θάνατο του Κάστρο είχε γιγαντωθεί και άρχισαν τα πυροτεχνήματα και οι χοροί κρατάνε μέχρι και αυτή την ώρα. Τα διεθνή μίντια σημειώνουν πως ο θάνατος του Κάστρο ήταν μια στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι περίμεναν εναγωνίως για πολλά χρόνια καθώς πιστεύουν πως το τέλος του Κάστρο θα σηματοδοτήσει την αρχή για την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Η Ρεπουμπλικανή Ileana Ros-Lehtinen, ανώτερη εκπρόσωπος των ΗΠΑ από τη Φλόριντα, η οποία μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Κούβα στην ηλικία των επτά ετών, είπε ότι ο θάνατος του Κάστρο αποτελεί ένα δυναμικό ορόσημο για την ανάπτυξη της Κούβας. «Η ημέρα που οι άνθρωποι, τόσο στο εσωτερικό του νησιού όσο και έξω, περίμεναν έφτασε: ο τύραννος είναι νεκρός και μια νέα αρχή μπορεί να γίνει στο τελευταίο κομμουνιστικό προπύργιο του δυτικού ημισφαιρίου. Το μήνυμα είναι πλέον ξεκάθαρο σε αυτούς που νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να κυβερνούν την Κούβα με καταπίεση και φόβο. Φτάνει πια. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να βοηθήσουμε να γραφτεί  ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Κούβας», ανέφερε.



5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι πανηγυρισμοί για τον θάνατο του Φιντελ θα παρουσιάζονται ως κάτι το εξέχον. Οι εκδηλώσεις πένθους από τον Κουβανικο λαό απο την άλλη θα έχουν και λίγη σαλτσούλα από δίπλα για να χλευαστούν καταλλήλως...
Δεν είναι πολίτες άλλης χώρας απλά. Μάλλον δεν διάβασες καθόλου το άρθρο. Είναι μετανάστες και χιλιάδες απόγονοι μεταναστών απο την Κούβα που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν απο την πατρίδα τους εξαιτίας ενός τυράννου. ( Δικά τους λόγια , όχι δικά μου) Δεν ξέρω που ακριβώς είναι η αλήθεια αλλά μάλλον δεν είναι ακριβώς αυτή η οποία διαδόθηκε και επικράτησε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή που θεωρούσαμε απόλυτα φυσιολογικό να φοράμε μπλούζακια με τις γνωστές στάμπες , κάποιοι , τουλάχιστον ισχυρίζονταν , ότι γίνονταν βασανιστήρια διώξεις και δολοφονίες απο το καθεστώς.
εγώ πάντως ξέρω μια περίπτωση που στηθήκανε πάρτυ σε όλη την οικουμένη (και για μια που κυβέρνησε ελάχιστα χρόνια σε σύγκριση με τον Κάστρο αλλά προκάλεσε πολλαπλάσια καταστροφή...)