12 ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν την εγκατάλειψη της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

12 ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν την εγκατάλειψη της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
0

Οργανώσεις που αποτελούν την Καμπάνια για την Πρόσβαση στο Άσυλο ζητούν την εγκατάλειψη της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πρόσφυγες και επιδρούν αρνητικά στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, δεν έγκειται σε ημίμετρα για μείωση του πληθυσμού των προσφύγων, ή για πρόσκαιρη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ούτε φυσικά στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις.

Και προσθέτουν: «Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με την εγκατάλειψη της πολιτικής εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας που αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά και των συνακόλουθων προβλημάτων».

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι οργανώσεις, «η αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων, δεν μπορεί παρά να έχει ως γνώμονα την επαναφορά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας στο επίκεντρο των σχετικών πολιτικών σχεδιασμών, έναντι της τρέχουσας πολιτικής αποτροπής και υποβάθμισης της αξίας του ανθρώπου».

Τέλος, επισημαίνουν την ανάγκη για «στρατηγικό σχεδιασμό για την ομαλή ένταξη των προσφύγων ανά την επικράτεια, κατά τρόπο που να προάγει τη συνύπαρξη με τις τοπικές κοινότητες, αντί να τη δυσχεραίνει, όπως η τρέχουσα πολιτική απομόνωσης και γκετοποίησης σε απόμακρους καταυλισμούς της ενδοχώρας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι παρακάτω οργανώσεις: Αίτημα, Άρσις, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, ΕΠΣΕ, ΕΣΠ, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία, Λάθρα;, Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, PRAKSIS, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ