Το παράδοξο της Ισπανίας: Η ακυβερνησία έφερε ανάπτυξη και μείωση ανεργίας

Το παράδοξο της Ισπανίας: Η ακυβερνησία έφερε ανάπτυξη και μείωση ανεργίας Facebook Twitter
2

Ευεργετικά αποτελέσματα είχε για την ισπανική οικονομία η ακυβερνησία των 10 μηνών, που έληξε με την ορκωμοσία της κυβέρνησης Ραχόι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, σε αυτή την περίοδο η ανεργία έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 20%, στο 19,5%, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 55% ενώ αναμένεται ανάπτυξη 3,3%.

Εκτός αυτών, η Ισπανία δανείζεται πλέον με αρνητικό επιτόκιο και ο τουρισμός ακολουθεί ανοδική πορεία.  

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η αιτία για αυτή την οικονομική άνθηση μέσω ακυβερνησίας είναι η απουσία μέτρων λιτότητας, αφού δεν έγιναν ποτέ οι μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του Ραχόι.

Η μη εφαρμογή των υφεσιακών μεταρρυθμίσεων για τη μείωση του ελλείμματος οδήγησαν σε αύξηση και την ιδιωτική κατανάλωση.

Τώρα αρκετοί είναι οι οικονομολόγοι που συστήνουν στην κυβέρνηση να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες και τις επενδύσεις.  

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: «Σοβαρές ζημιές» στο πυρηνικό πρόγραμμα παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών

Διεθνή / Ιράν: «Σοβαρές ζημιές» στο πυρηνικό πρόγραμμα παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ φάνηκε να αμφισβητεί τον Ανώτατο Ηγέτη Χαμενεΐ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν επηρεάστηκε ουσιαστικά από τις αμερικανικές επιδρομές
LIFO NEWSROOM
Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Επικαλούμενες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, τρεις οικογένειες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να «προστατεύσουν» τα παιδιά τους από «επιβλαβές» περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM