Το Ισλάμ κινδυνεύει από τη Δύση!

Το Ισλάμ κινδυνεύει από τη Δύση! Facebook Twitter
0

Διαβάζω στο Radio Netherlands Worldwide.

Το Ισλάμ δεν απειλεί τη Δύση και την Ευρώπη, αλλά αντίστροφα, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Frits Bolkestein, πρώην αρχηγό των φιλελεύθερων του VVD (κόμμα του τωρινού πρωθυπουργού Ρούτε) και νυν βετεράνο της ολλανδικής πολιτικής σκηνής.

Ο Bolkestein, που πάντα θεωρούσε τον εαυτό του διανοούμενο, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο The Intellectual Seduction: Dangerous Ideas in Politics. Ο ίδιος τα λέει πάντα “χύμα”. Σε πρόσφατη βιβλιοπαρουσίαση μίλησε αρνητικά για τον πολιτισμικό σχετικισμό (ότι δηλαδή κανένας πολιτισμός δεν είναι ανώτερος του άλλου), δηλώνοντας πως η δυτική κουλτούρα είναι ανώτερη από άλλες. Κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να υπερασπιστούν τις θεμελιώδεις αξίες όπως την ελευθερία της έκφρασης και την ατομικισμό. Δεν χρειάζεται καμία Μέρκελ, κανέναν Σαρκοζί και κανέναν Κάμερον να του πουν ότι η πολυπολιτισμική κοινωνία πέθανε – ο ίδιος τα έλεγε αυτά είκοσι χρόνια πριν.

Τις ίδιες σκέψεις κάνει και ο ακροδεξιός Gert Wilders, ο οποίος πρωτοβγήκε ως νέος πολιτικός στο κόμμα VVD και με αρχηγό τότε τον Bolkestein. Αλλά, ο Bolkestein δεν συμφωνεί πλέον με τον άλλοτε προστατευόμενο του.

Κατ' αρχήν, ο Bolkestein πιστεύει πως η ενσωμάτωση μη-δυτικών μεταναστών στην Ολλανδική κοινωνία πάει καλά. Και απορρίπτει την εμμονή του Wilders ότι το Ισλάμ θεωρείται απειλή για το δυτικό κόσμο. “Είναι ανοησίες αυτά που λέει ο Βίλντερς. Αντιθέτως, είναι οι ιδέες μας, οι αξίες του ατομικισμού και του διαχωρισμού εκκλησίας/κράτους που καθίστανται απειλή για το Ισλάμ. Γι' αυτό και αντιδρούν έτσι βίαια” είπε χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει λέγοντας πως οι επιθέσεις σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Μαδρίτη είναι κινήσεις απόγνωσης και όχι επίδειξης δυνάμεως. Αποτυπώνουν την αδυναμία του Ισλαμικού κόσμου μπροστά στην πρωτοκαθεδρία της Δύσης. Κάποτε ήταν ισχυρός ο ισλαμικός κόσμος, τώρα οι νεαροί μουσουλμάνοι κοιτούν προς την Ευρώπη και θέλουν να σπουδάσουν και να ζήσουν σε χώρες της Δύσης.

Τέλος, απορρίπτει και την ιδέα ότι ο ισλαμικός κόσμος μισεί τη Δύση λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων των Αμερικανών στο Ιράκ ή λόγω της υποστήριξης που προσφέρει η Δύση στο Ισραήλ. “Το μίσος του Ισλαμικού κόσμου για τη Δύση δεν οφείλεται σε κάτι που έχουμε κάνει, αλλά στο ποιοι είμαστε και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε”.

----

Ποιος είναι ο κύριος Bolkestein.

Έκανα μια μικρή έρευνα για το ποιος είναι ο κύριος Bolkestein... δεν είναι καθόλου τυχαίος. Γεννήθηκε στο Άμστερνταμ, από μάνα Ινδικής καταγωγής και πατέρα πολιτικό, στο πανεπιστήμιο ήταν οργανωμένος σε φοιτητική οργάνωση, ήταν συντάκτης σατυρικού περιοδικού και έγραψε και ένα θεατρικό έργο στα αγγλικά. Έκανε άπειρες σπουδές αλλά η πρώτη του μεγάλη δουλειά ήταν για την Shell. Μετά από 15 χρόνια στη Shell, μπήκε στην πολιτική με το Λαϊκό κόμμα της Ελευθερίας και Δημοκρατίας (VVD), ένα κόμμα στο οποίο συμμετέχουν κυρίως μεγαλοεπιχειρηματίες και φανατικοί υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς, όπως ο τωρινός πρωθυπουργός Ρούτε. Ο Bolkestein πέρασε από πολλά υπουργεία αλλά έγινε και αρχηγός του VVD.

Γνωστός έγινε και για τις εμπρηστικές δηλώσεις του αλλά και πανευρωπαϊκά για την ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οποία θεωρείται υπεύθυνος (ήταν επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και η ντιρεκτίβα έχει το όνομα του), η οποία ορίζει ότι μια επιχείρηση από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ μπορεί να προσλαμβάνει εργάτες από άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ χρησιμοποιώντας τη δική της νομοθεσία και όχι τη νομοθεσία της χώρας καταγωγής του εργάτη. Κόκκινο πανί έμελλε να γίνει ο Bolkestein για τους Ευρωπαίους αριστερούς. Το 2010 δήλωσε πως πρέπει να αποποινικοποιηθούν όλα τα ναρκωτικά, ξεσηκώνοντας και πάλι την κοινή γνώμη. Και λίγο αργότερα δήλωσε πως οι Εβραίοι που ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα δεν έχουν μέλλον στην Ολλανδία και θα έπρεπε να μεταναστεύσουν προς Αμερική ή το Ισραήλ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM