Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ανάμεσα στις φωτογραφίες μας, πάντα θα υπάρχουν κάποιες που δείχνουν ανεπιθύμητα πρόσωπα τα οποία δεν θέλουμε να βλέπουμε ούτε ζωγραφιστά, η Google ανανέωσε τη δημοφιλέστατη εφαρμογή της, Google Photos, στην βερσιόν της για Android, ώστε να μπορούμε να της υποδεικνύουμε τις φωτογραφίες ατόμων που δεν θέλουμε να βλέπουμε. 

 

Σύμφωνα με το post της εφαρμογής (η οποία πρόσφατα ξεπέρασε τα 100 εκ. χρήστες) στη σελίδα της στο Google+, μόλις υποδείξουμε τα πρόσωπα που δεν θέλουμε να ξαναδούμε ποτέ, όπως φερ' ειπείν ένα πρώην ταίρι, το app θα χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου και θα διαγράψει τις φωτογραφίες του από την κατηγορία "people", αποφεύγοντας να το εμφανίζει ακόμα και στα "επετειακά" posts.

 

Όπως σημειώνει το Time, σε αντίστοιχη κίνηση προέβη πρόσφατα και το Facebook, προσθέτοντας εργαλεία που κάνουν το κοινωνικό δίκτυο να εξαφανίζει τις φωτογραφίες ατόμων που δεν επιθυμούμε να ξαναδούμε, απόφεύγοντας να μας τα υπενθυμίζει ακόμα και στις "on this day" επετειακές αναρτήσεις που μας θυμίζουν τι κάναμε σαν σήμερα πριν ένα ή περισσότερα χρόνια.

 

Παράλληλα με το παραπάνω εργαλείο, η Google ανακοίνωσε την προσθήκη της δυνατότητας εξεύρεσης πολλών φωτογραφιών ενός ατόμου, με ένα απλό search και άλλες βελτιώσεις που αφορούν στην ταχύτητα φόρτωσης της εφαρμογής για κινητά με Android. Το αντίστοιχο update με τις παραπάνω αλλαγές για συσκευές iOS είναι προγραμματισμένπ να γίνει τους προσεχείς μήνες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr