Ένα άγριο άλογο μάστανγκ στην υπηρεσία της Space Force

Ένα άγριο άλογο μάστανγκ στην υπηρεσία της Space Force Facebook Twitter
Wikimedia Commons - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένα άγριο άλογο μάστανγκ εντάχθηκε στο δυναμικό της Space Force, αλλά η δράση του αναμένεται να είναι αποκλειστικά μόνο επίγεια. 

Το άλογο, ηλικίας πέντε ετών, ονομάζεται Ghost και βρίσκεται σε βάση στο Βάντενμπεργκ της Νότιας Καλιφόρνιας. Το πρόγραμμα στρατιωτικών αλόγων υλοποιείται από το 1996 και τα άλογα δραστηριοποιούνται στο Western Range της Καλιφόρνιας, μία έκταση 96.000 εκταρίων. «Χρησιμοποιούμε τα άλογα για να κάνουμε περιπολίες στην ακτογραμμή», ανέφερε ο λοχίας Michael Terrazas σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter. 

Ο Ghost είναι περίπου δέκα χρόνια νεότερο από τα άλλα τέσσερα άλογα του προγράμματος και είναι το μόνο μάστανγκ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN εκπαιδεύεται εντατικά, τρεις φορές την εβδομάδα με στόχο να μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες του ρόλου του. Ο πληθυσμός των άγριων μάστανγκ έχει αυξηθεί ραγδαία στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη τροφής στους φυσικούς τους βιότοπους.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να προστατευθούν τα άλογα και να γίνουν κομμάτι του προγράμματος. Τα άλογα πραγματοποιούν περιπολίες σε χώρους που τα οχήματα παντός εδάφους δεν μπορούν να φθάσουν. Σύμφωνα με τον Terrazas τα μάστανγκ αποτελούν σκληροτράχηλα άλογα που μπορούν να φέρουν εις πέρας τη δουλειά.

Έξι στελέχη στο Βάντενμπεργκ ασχολούνται με τα άλογα. Καθαρίζουν τους στάβλους, χτενίζουν τα ζώα και τα εξετάζουν καθημερινά για πιθανούς τραυματισμούς. Η ίδια ομάδα παρακολουθεί επίσης τις εποχές ζευγαρώματος των ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο, πραγματοποιεί περιπολίες για το κυνήγι και την αλιεία στις εκτάσεις της βάσεις και φροντίζει για την τήρηση των σχετικών πολιτειακών νόμων.

Ο Terrazas δηλώνει ενθουσιασμένος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα άλογα αυτά. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM