To Facebook διαθέτει 100 εκατ. δολάρια για τα ΜΜΕ που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού

To Facebook διαθέτει 100 εκατ. δολάρια για τα ΜΜΕ που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη ΜΜΕ που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Σε μια εποχή που η δημοσιογραφία είναι πιο αναγκαία από ποτέ, τα έσοδα από τις διαφημίσεις μειώνονται εξαιτίας του οικονομικού αντίκτυπου του ιού», δήλωσε η Κάμπελ Μπράουν επικεφαλής συνεργασιών του Facebook. «Οι τοπικοί δημοσιογράφοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα σφοδρά, παρότι οι άνθρωποι στρέφονται σε αυτούς για κρίσιμες πληροφορίες προκειμένου να κρατήσουν φίλους, συγγενείς και κοινότητες ασφαλείς», συμπλήρωσε η ίδια.

Το πακέτο στήριξης των ΜΜΕ περιλαμβάνει 25 εκατομμύρια σε δωρεές και 75 εκατομμύρια σε δαπάνες μάρκετινγκ. Το Facebook δεν διευκρίνισε πώς θα διανεμηθεί αυτή η βοήθεια. «Θα συνεργαστούμε με εταίρους αυτής της βιομηχανίας για το πώς θα διατεθεί καλύτερα η χρηματοδότηση, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν κρίσιμες ανάγκες στο σύστημα των τοπικών ΜΜΕ», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην οποία ανέφερε ότι τα 100 εκατ. δολάρια θα διατεθούν στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων σε ακριβή και έγκαιρη πληροφόρηση. «Αυτή την ώρα οι δημοσιογράφοι εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να κρατήσουν ενημερωμένες τις κοινότητές τους και πολλοί οργανισμοί ΜΜΕ πασχίζουν εξαιτίας του οικονομικού αντίκτυπου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM