Οι λογαριασμοί του Facebook στο Τwitter και στο Instagram έγιναν στόχος μιας ομάδας χάκερς, την Παρασκευή το απόγευμα.

 

Οι χάκερς OurMine, πέτυχαν μάλιστα να καταλάβουν τους λογαριασμούς Twitter και Instagram και Messenger, γράφοντας μηνύματα που έλεγαν «ακόμα και το Facebook είναι επικίνδυνο». Οι λογαριασμοί έχουν πλέον αποκατασταθεί.

 

Οι OurMine ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις του είναι μια προσπάθεια να δείξουν τις ευπάθειες στον κυβερνοχώρο. Τον Ιανουάριο κατέλαβαν πάνω από δώδεκα λογαριασμούς ομάδων στην Αμερικανική Εθνική Λίγκα Ποδοσφαίρου. Η ομάδα δημοσίευσε μια δήλωση στο λογαριασμό Twitter του Facebook. «Γεια σας, είμαστε οι OurMine. Λοιπόν, ακόμα και το Facebook χακάρεται, αλλά τουλάχιστον η ασφάλεια τους είναι καλύτερη από το Twitter». Στους λογαριασμούς του Facebook στο Messenger και στο Instagram δημοσίευσαν μια φωτογραφία με το σήμα των OurMine.

 

 

 

Η ιστοσελίδα του Facebook δεν χακαρίστηκε. Το Twitter επιβεβαίωσε ότι η πειρατεία πραγματοποιήθηκε μέσω τρίτου και ότι οι λογαριασμοί κλείδωσαν μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα. «Μόλις ενημερωθήκαμε για το θέμα, κλείσαμε τους λογαριασμούς και συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας στο Facebook για να τους αποκαταστήσουμε», ανέφερε το Twitter.

 

Οι OurMine είναι μια ομάδα χάκερς με έδρα στο Ντουμπάι και έχει επιτεθεί στο παρελθόν στους λογαριασμούς εταιρειών και ατόμων υψηλού προφίλ. Στο παρελθόν, οι χάκερς είχαν παραβιάσει τους λογαριασμούς του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, του διευθύνοντος στελέχους της Google, Sundar Pichai, και των εταιρικών λογαριασμών του Netflix και του ESPN.

 

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις της έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη ασφάλειας. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr