Οι εργαζόμενοι της Google κατηγόρησαν πρόσφατα την εταιρία για τη δημιουργία ενός «εσωτερικού εργαλείου επιτήρησης», με βάση το οποίο ελέγχονταν οι συναθροίσεις περισσότερων από 100 εργαζομένων και απώτερο στόχο να αποτρέψει τις ενδεχόμενες διαμαρτυρίες τους. 

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο δημοσίευσε τη σχετική είδηση, οι εργαζόμενοι της εταιρίας διαπίστωσαν ότι αυτό που πρακτικά έκανε η Google ήταν να εγκαθιστά ένα νέο εργαλείο στους υπολογιστές τους, σαν μια μορφή επέκτασης του Chrome browser, και έτσι μπορούσε να ελέγξει τις δραστηριότητές τους.

 

Η «επέκταση» αυτή, στη συνέχεια γνωστοποιούνταν σε ανώτερο στέλεχος της επιχείρησης, το οποίο ουσιαστικά αποφάσιζε για το αν, με βάση τα events που είχε αποθηκεύσει ο εργαζόμενος στο ημερολόγιό του, είχε ηγετικές τάσεις. Ασφαλώς, η Google αρνήθηκε κατηγορικά αυτούς τους ισχυρισμούς, αναφέροντας ότι στόχος αυτού του εργαλείου ήταν να αντιμετωπίσει τα σπαμ που συνέβαιναν στο Google Calendar. 

 

Η συγκεκριμένη προσπάθεια επιτήρησης από τον τεχνολογικό κολοσσό φαίνεται πως ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και γι'αυτό ορισμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν πρόσβαση σε μερικά εσωτερικά έγγραφα γύρω από αυτό το πρότζεκτ. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο πράγματι υπήρξαν αναφορές σχετικά με τα σπαμ στο Google Calendar, γεγονός που ίσως να δικαιολογεί την προσπάθεια της εταιρίας να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

 

Παρόλα αυτά, η εξήγηση που έδωσε η εταιρία ότι αυτός ήταν ένας τρόπος για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να είναι πιο προσεκτικοί κάθε φορά που προσθέτουν ένα meeting στο ημερολόγιό τους, στο οποίο πρόκειται να παρευρεθούν αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι, δεν είναι σίγουρα καθόλου πειστική.  

 

Με πληροφορίες από το The Next Web