Η Sony ανακοίνωσε επισήμως ότι το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στο τέλος του επόμενου έτους.

 

Η κονσόλα παιχνιδιών, θα κυκλοφορήσει με ένα νέο χειριστήριο που θα χρησιμοποιεί βελτιωμένη τεχνολογία κραδασμών. Θα διαθέτει μια μονάδα SSD που σημαίνει ότι το gaming θα είναι ταχύτερο και θα μειώσει επίσης τους χρόνους φόρτωσης. Τα γραφικά της κονσόλας θα είναι επίσης αναβαθμισμένα με την προσθήκη νέας τεχνολογίας για τη βελτίωση των εφέ φωτισμού.

 

Η ενημερωμένη έκδοση εμφανίζεται να προσφέρει παρόμοιες αναβαθμίσεις με την αντίπαλη κονσόλα Xbox της Microsoft. Η τελευταία έκδοση του Xbox, γνωστή σήμερα ως Project Scarlett, κυκλοφορεί επίσης γύρω στα Χριστούγεννα 2020.

 

Ο Jim Ryan, πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, δήλωσε ότι θέλουν να δώσουν έμφαση στο χειριστήριο και στην εμπειρία του gaming. Είπε ότι όλα σχετικά με το παιχνίδι θα είναι πιο ρεαλιστικά, από τη συντριβή με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μέχρι το παιχνίδι στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

 

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν φωτογραφίες της νέας κονσόλας ή οποιαδήποτε πληροφορία για τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν παράλληλα, αλλά ο Ryan λέει ότι η εταιρεία θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες.

 

Το λανσάρισμα έρχεται σε μια εποχή που περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από τις παραδοσιακές κονσόλες επιλέγοντας online παιχνίδια μέσω μιας ποικιλίας συσκευών, με τα τηλέφωνα να αποδεικνύονται πιο δημοφιλή. Τα τελευταία χρόνια, η Google και η Apple έχουν επίσης ξεκινήσει συνδρομές παιχνιδιών και διεκδικούν τη δική τους μερίδα.